My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Κιλκισιακού

Ο Πασχάλης Παυλίδης, προπονητής τερματοφυλάκων του Κιλκισιακού, αποκαλύπτει τα μυστικά της θέσης! Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο Γραφείο Τύπου της ομάδας του Κιλκίς:

Ποιος είναι ο Πασχάλης Παυλίδης;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, μέρος στο οποίο ξεκίνησα το ποδόσφαιρο. Είμαι διπλωματούχος προπονητής UEFA B΄ και παρακολουθώ σεμινάρια τερματοφυλάκων στο εξωτερικό. Εχω εργαστεί στην ΑΠΕ Λαγκαδά, στον Ηρακλή Αμπελοκήπων, στον Γ.Σ. Ηλιούπολης, στην Ομόνοια Σίνδου, στον Αχιλλέα Τριανδρίας και στον Π.Ο. Τρίγλιας.»

Πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα να έχει προπονητή τερματοφυλάκων;

«Οι απαιτήσεις της θέσης του τερματοφύλακα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολλές. Είναι σημαντικό διότι οι παίκτες στη συγκεκριμένη θέση χρειάζονται εξιδεικευμένη προπόνηση και παράλληλα αγωνιστική και ψυχολογική προετοιμασία.»

Η συνεργασία σας με τον Λεωνίδα Υφαντίδη;

«Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής, κάτι που δείχνει και η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Υπάρχει μια αμοιβαία εμπιστοσύνη, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, και είμαι χαρούμενος που συνυπάρχουμε και πάλι μετά τον Γ.Σ. Ηλιούπολης και τον Ηρακλή Αμπελοκήπων.»

Πως βλέπετε τους τερματοφύλακες του Κιλκισιακού Νίκο Κολιοφούκα και Γιάννη Ιωαννίδη;

«Είναι δύο τερματοφύλακες νεαρής ηλικίας με παραστάσεις και γεμάτες σεζόν από διαφορετικές κατηγορίες. Μου αρέσει να δουλεύω με εξελίξιμους γκολκίπερ.

Και οι δύο διαθέτουν πολλά θετικά στοιχεία και μέσα από τη συνεχή προπόνηση προσπαθώ να τους περάσω τη φιλοσοφία μου.

Θεωρώ πως ο Κιλκισιακός διαθέτει ένα από τα καλύτερα δίδυμα τερματοφυλάκων σε όλη τη Γ΄ Εθνική, και το καλύτερο στον όμιλό του. Επίσης μην ξεχνάμε πως μαζί μας προπονείται και ο τερματοφύλακας της δεύτερης ομάδας Νίκος Χαλκίδης, που έχει και αυτός προσόντα.»

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία στους νεαρούς τερματοφύλακες της ομάδας;

«Σίγουρα η όρεξη που έχουν για δουλειά. Όπως προείπα έχουν αρκετούς αγώνες από πέρσι στα πόδια τους, άρα υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός. Γεγονός επίσης είναι πως έχουν πολύ καλή υποδομή, δείγμα του ότι έχουν δουλέψει.»

Κατά πόσον αλλάζουν και βελτιώνονται οι ασκήσεις στους γκολκίπερ;

«Προσπαθώ να εξελίσσω με σύγχρονες μεθόδους τις προπονητικές μονάδες. Δίνουμε βαρύτητα στα κάτω άκρα, όπως επιτάσσει η επιστήμη.

Οι επιθέσεις ξεκινούν από πίσω. Ο πρώτος επιθετικός και ο τελευταίος αμυντικός είναι ο τερματοφύλακας. Στις προπονήσεις εστιάζουμε στα πόδια και προσομοιώνουμε σε αυτές φάσεις αγώνα έτσι ώστε να είναι πιο ρεαλιστικές.

Σαφως βάζουμε στοιχεία και ταχύτητα σκέψεις και αντίδρασης με τα πλέον σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα προπόνησης.»

Πείτε μας για το καμπ τερματοφυλάκων που έχετε.

«Η Σχολή ονομάζεται PRO GOALKEEPER ACADEMY και βρίσκεται στη περιοχή της Σίνδου. Την δημιουργήσαμε με τον Βαγγέλη Πίτκα πριν δύο χρόνια και αυτή τη στιγμή απαριθμεί 45 τερματοφύλακες.

Η αγάπη μας για τη θέση αυτή μας οδήγησε στο φτιάξιμό της, και σκοπός μας είναι να προετοιμάζονται οι τερματοφύλακες σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Αλλωστε η ΣΧΟΛΗ μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις υποδομές μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο προπονητικός εξοπλισμός της είναι ο πλέον σύγχρονος και καλύτερος από αυτών μεγάλων ΠΑΕ της χώρας.»

Με ποιους τερματοφύλακες έχετε συνεργαστεί;

«Εχω συνεργαστεί με αξιόλογους τερματοφύλακες, όπως είναι ο τερματοφύλακας της Λαμίας και συνέταιρός μου στη σχολή Βαγγέλης Πίτκας, ο Παναγιώτης Βοσνιάδης, ο Στέφανος Γουναρίδης, ο Μανώλης Μπαντής, ο Χρήστος Καλογεράκης, ο Δημήτρης Ρίζος, ο Σάββας Ταταρίδης, ο Γιάννης Μάντζαρης και ο Θωμάς Τριανταφύλλου.»

Στις 5 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι γυναίκες
Τη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου η Γυναικεία Ομάδα του Κιλκισιακού θα πραγματοποιήσει τη πρώτη της προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν.

Φέτος η ομάδα του Λάζαρου Δελήπαλτα θα ξεκινήσει πιο νωρίς τη προετοιμασία της, καθώς έχει και πάλι πρωταγωνιστικές βλέψεις στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. 

Σκοπός άλλωστε της διοίκησης είναι η ομάδα να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα ούτως ώστε να κατακτήσεις τους στόχους που έχουν τεθεί.

 

Σχολιάστε