My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο Παραστατιδης για το κουρεμα ομολογων

O Θεόδωρος Παραστατίδης, μαζί με άλλους πέντε βουλευτές, συνυπέγραψε ερώτηση  προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο με θέμα την «απομείωση αξίας ομολόγων ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτών».

Η ερώτηση έχει ως εξής:

“Η επένδυση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου έγινε από την διοίκηση της τ.ε., σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ίδιων των διοικήσεων των ταμείων.

Η επένδυση των ιδιωτών σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου έγινε, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, μετά από παρότρυνση και καθοδήγηση των τραπεζικών στελεχών προς τους μικροεπενδυτές.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του psi το μέγεθος της απομείωσης της αξίας των ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη δυνατότητα επιβίωσής τους και ορατό τον κίνδυνο της αδυναμίας καταβολής συντάξεων στο μέλλον. Επίσης, οι χιλιάδες πολίτες-11.000 περίπου- που εμπιστεύτηκαν και επένδυσαν τις οικονομίες τους  σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, κινδυνεύουν να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσής τους.

Η πολιτεία οφείλει να απαντήσει πειστικά στις εύλογες αγωνίες και των ασφαλισμένων και των Ελλήνων μικροεπενδυτών για το πώς, πότε και ποιός θα καλύψει το ποσό της απομείωσης που θα υποστούν τα ομόλογά τους, χωρίς δική τους ευθύνη.

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 1. Αν θα υπάρξει συγκεκριμένος κωδικός στον κρατικό προϋπολογισμό όπου θα αποτυπώνεται η ετήσια εισροή για την κάλυψη της διαφοράς που επέρχεται από το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και των μικροεπενδυτών  από κρατικές ενέργειες και ποιες θα είναι αυτές.

2. Αν στην ενίσχυση του κωδικού αυτού θα υπάρξει και η συμβολή των Ελληνικών τραπεζών, γιατί την ώρα  που η Ελληνική πολιτεία και κατ’ επέκταση οι Έλληνες πολίτες εγγυώνται με πολλαπλές θυσίες την ανακεφαλαιοποίηση τους, είναι μια επιβεβλημένη κίνηση ανταπόδοσης των τραπεζών για την ενίσχυση του κοινωνικού αποθέματος της χώρας.”

Σχολιάστε