My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ο Παραστατίδης για σοσιαλδημοκρατία

Δείτε την ομιλία του Στέφανου Παραστατίδη στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Η σοσιαλδημοκρατία στο προσκήνιο, ξανά;”, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Για το βιβλίο αλλά και γενικότερα για τη σοσιαλδημοκρατία μίλησαν:

– Άννα Διαμαντοπούλου
– Γιώργος Καμίνης
– Μανώλης Όθωνας
– Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Βίντεο: GnomiWebTV

Σχόλια
One Response to “Ο Παραστατίδης για σοσιαλδημοκρατία”
  1. Ο/Η sittingbull λέει:

    Τελικά ο Καστοριάδης είναι πολύ δημοφιλής στο Κιλκίς. Απο παλιότερες ανακοινώσεις του ΚΚΕ, συχνές αναφορές απο πολυγραφότατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι βιβλιοπαρουσιάσεις του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια θα πρέπει να υπενθυμίσουμε (?) σε όλους πως είναι ο φιλόσοφος της αυτονομίας και της άμεσης δημοκρατίας. Πώς θεωρούσε τα κόμματα και το κοινοβουλευτικό παιχνίδι ως καρικατούρες της συλλογικής έκφρασης των πολιτών, πως η αντίληψη της ανάγκης ύπαρξης των αντιπροσώπων, επαγγελματιών πολιτικών και ειδικών “χλευάζει την ίδια την ιδέα της δημοκρατίας” , και πως η επικράτηση της οικονομίας στην πολιτική (που γίνεται και αναφορά στην αρχή) οφείλεται ακριβώς στον διαχωρισμό εξουσίας και κοινωνίας.
    Κανένα κόμμα δεν επιθυμεί πραγματικά την ανάδυση του αυτόνομου και ενεργού πολίτη, όπως λέει ο ομιλητής, γιατί αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο το πρόταγμα της αυτονομίας και γιατί αυτό θα σήμαινε την αυτόματη ακύρωση των κομμάτων, αντιπροσώπων, ετερόνομων θεσμών κλπ. Μάλλον τον πειθαρχημένο ψηφοφόρο που κοιτάζει την δουλειά του θέλουν όλοι.
    Η σοσιαλδημοκρατία ας κάνει πρώτα μια ειλικρινή αυτοκριτική, που έβγαλε τα μάτια της με τα χέρια της, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις χώρες στην οικονομική παγκοσμιοποίηση. Πέτυχε έτσι και τον ιστορικό της ρόλο να ακυρώσει και να ακολουθήσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, και τελικά να περιπέσει σε ανυποληψία που αποτυπώνεται εκλογικά παντού.
    Υ.Γ. Η παρουσία Διαμαντοπούλου και Παπακωνσταντίνου είναι πέρα απο κάθε σχόλιο.

Σχολιάστε