My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ο Παραστατίδης για εμπάργκο

Ο βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης μαζί με άλλους οκτώ ανεξάρτητους βουλευτές συνυπέγραψε δήλωση σχετικά με το ρωσικό εμπάργκο, η οποία έχει ως εξής:

rodakina“Οι τελευταίες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις που εμφανίστηκαν στις σχέσεις της Ευρώπης με την Ρωσία, αναδεικνύουν έναν ολισθηρό κατήφορο της εφαρμοζόμενης Ευρωπαϊκής πολιτικής που εξυπηρετεί τα παιχνίδια των ισχυρών σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών.

Την στιγμή, που στην ίδια την Ευρώπη φουντώνουν ακροδεξιές κινήσεις οι οποίες απειλούν τα κοινά ευρωπαϊκά ιδεώδη, η ευρωπαϊκή εμπλοκή στην Ουκρανία στηρίζει απροκάλυπτα αμφιλεγόμενες τυχοδιωκτικές πολιτικές που εξυπηρετούν μόνον τα συμφέροντα μεγάλων γεωπολιτικών παικτών. Αυτό έχει δυστυχώς ως αποτέλεσμα να υπονομεύεται και η νοοτροπία του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου που αποτελεί τον πραγματικό πυρήνα της Ευρώπης.

parastatidis-theodoros1Η αντίδραση της Ρωσίας (εμπάργκο) ήταν προφανώς αναμενόμενη. Έτσι, βρέθηκαν στο μάτι του οικονομικού κυκλώνα ευρωπαίοι αγρότες, γουνοποιοί, μεταφορείς και άλλοι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι οποίοι επιβαρύνονται από τις επιπτώσεις που προκαλούνται από τα παιχνίδια των ισχυρών. Και μη ξεχνάμε, ότι και τα ψιχία των αποζημιώσεων που θα δοθούν στους εμπλεκόμενους, πάλι τους απλούς ευρωπαίους πολίτες θα επιβαρύνουν.

Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να αλλάξει ρότα και να μετασχηματισθεί σε μια Ευρώπη της πολιτικής, της αλληλεγγύης, της κοινής ανάπτυξης και της δημοκρατίας, και όχι μόνο του κοινού νομίσματος και της σκληρής πολιτικής λιτότητας. Ας είμαστε αισιόδοξοι, γιατί οι φωνές που ακούγονται σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι πολλές. Σαν παράδειγμα αναφέρεται η άποψη που εκφράστηκε από τον επίτροπο περιφερειακής ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χααν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλία, για την αντιμετώπιση της ανεργίας: «Στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 27 εκατ. άνεργοι και στην ΕΕ περίπου 23 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν καθεμία προσλάμβανε έναν άνεργο το πρόβλημα της ανεργίας θα είχε μειωθεί. Είναι ένας απλοϊκός υπολογισμός αλλά δείχνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες. Η λύση λοιπόν βρίσκεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Πρέπει όλοι μας, αξιοποιώντας αυτά που μας ενώνουν, και είναι πολλά και ουσιαστικά, να συμβάλλουμε και να ενισχύσουμε τον κοινό τόπο και τις αγωνίες όλων των δυνάμεων που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την πραγματική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ώστε να καταστεί η Ευρώπη ηγέτιδα δύναμη για την ειρήνη των λαών.”

Σχολιάστε