My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Μουζάλας για ΚΠΦΠ – Ειδομένη

mouzalas-001Για τέσσερα συνολικά Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων (ΚΠΦΠ) στη Μακεδονία, τα δύο εκ των οποίων σε Κιλκίς και Διαβατά, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο Mega. 

Τόνισε δε, ότι οι χώροι που προετοιμάζονται για την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας είναι έκτακτης ανάγκης και όχι κανονικοί χώροι φιλοξενίας. “Έχει δημιουργηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο δυστυχώς πρέπει να εφαρμοστεί και έχει ενημερωθεί σχετικά η ΕΕ”, πρόσθεσε.

Όσο για την Ειδομένη, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι ακόμα οι άνθρωποι δεν έχουν πειστεί ότι έχει κλείσει ο διάδρομος. «Ελπίζω ότι θα πειστούν σύντομα. Πιστεύω ότι θα μειωθεί η ροή και θα περάσει το μήνυμα ότι το σύνορο εκεί είναι κλειστό. Μάλιστα, ετοιμάζουμε με τον ΟΗΕ ένα σποτ για προβολή μέσω Διαδικτύου στην Τουρκία, το οποίο θα κάνει γνωστό ότι το σύνορο είναι κλειστό».

Παράλληλα, ο αν. υπουργός έκανε την εκτίμηση ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας 50.000-70.000 άνθρωποι. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα αποχωρήσει μέσω του προγράμματος οικειοθελούς επιστροφής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ ήδη 3.000 έχουν αποχωρήσει δι’ αυτού του τρόπου.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα του Spiegel για πιθανότητα κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί σε έκτακτη ανάγκη λ.χ. η νότια Αττική, λέγοντας ότι αυτό δεν εξετάζεται μεν ως ενδεχόμενο, ωστόσο μέσα στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας πάντα υπάρχει.

Για τη στάση της Αυστρίας, ο υπουργός έκανε λόγο για χώρας κάτω από πανικό και με εκλογές ενόψει, η οποία “έκανε μια πολύ εχθρική ενέργεια απέναντι στην χώρα μας».

Τέλος, διέψευσε σενάρια που τον ήθελαν υπό παραίτηση.

Σχολιάστε