My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ο μορφωμένος κ. Νίκος Δήμου

Του Απόστολου Διαμαντή.


Τα κλισέ των δημοσιογράφων και των λοιπών, που σκοτώνουν το χρόνο τους κάνοντας σαχλά tweet για να τα διαβάζουν οι φαν τους – αντί να κάνουν κάτι πιο σοβαρό και αξιοπρεπές – είναι σχεδόν αφόρητα. Το πολιτικό μίσος είναι τέτοιο που σχεδόν δεν βλέπουν μπροστά τους. Έτσι, ο μεν Τσίπρας δεν ξέρει αγγλικά και είναι αμόρφωτος, ο Καμμένος είναι σχεδόν ηλίθιος και ψεκασμένος, ο δε Κυριάκος είναι ένας ανίκανος, παιδί του μπαμπά του.

Όλα αυτά θα ήταν χαριτωμένα, εάν δεν αποκάλυπταν τόσο μεγάλο φανατισμό, εντελώς ακατάλληλο για τις θλιβερές μας περιστάσεις. Προχθές ο διαφημιστής και συγγραφέας ελεύθερων δοκιμίων Νίκος Δήμου έγραψε πως εάν ο Τσίπρας είχε παντρευτεί τη δασκάλα του θα γινόταν κι αυτός Μακρόν, ενώ τώρα που παντρεύτηκε την Περιστέρα έμεινε αμόρφωτος!

Φυσικά το πήρε πίσω ως κακό χιούμορ. Το χιούμορ όμως αυτό θα μπορούσε να ήταν πολύ καλό, εάν είχε κάποια αναφορά στην πραγματικότητα. Χιούμορ με αερολογίες δεν γίνεται. Δεν πρόκειται τότε για χιούμορ, αλλά για το σχόλιο που κάνει η κακεντρεχής Τασσώ Καββαδία όταν βλέπει την αστεφάνωτη Μάρω Κοντού.

Διότι, αυτός που κάνει το σχόλιο για την δήθεν αμόρφωτη Περιστέρα, δεν είναι βεβαίως και ο Προυστ. Ούτε ο Ντεριντά. Είναι ένας κειμενογράφος με εξυπνάδες που κάνει καλές πωλήσεις. Πωλήσεις όμως κάνει και η κα Λένα Μαντά. Ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως είναι η μαντάμ Κιουρί.

Οπότε, δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς, που έλεγε και ο αείμνηστος Μένιος, όταν δεν σου το επιτρέπει η θέση του. Δεν είμαι οπαδός του Τσίπρα, ούτε φίλος του πρωθυπουργικού ζεύγους, αλλά είναι προφανώς εντελώς ποταπό να γίνονται τέτοια σχόλια. Εν πάσει περιπτώσει η Μπαζιάνα έχει διδακτορικό στα Δίκτυα και ο Τσίπρας είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό. Αγράμματους δεν τους λες. Ειδικά εάν είσαι ένας τίμιος, επιτυχημένος διαφημιστής – συγγραφέας.

Αλλά ας υποθέσουμε πως ο πρωθυπουργός μας ήταν παντελώς αμόρφωτος. Και λοιπόν; Υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ πρωθυπουργού και αμόρφωτου; Όχι. Ο πολιτικός δεν είναι υποχρεωμένος να έχει πτυχίο. Ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν είχε και ο Νικόλαος Πλαστήρας δεν ήταν διδάκτωρ ούτε συγγραφέας. Στην πολιτική λοιπόν δεν είναι προσόν να ξέρεις γράμματα, αλλά να είσαι σοβαρός, τίμιος, πατριώτης και έξυπνος. Αυτές είναι οι βασικές αρετές. Δεν σου ζητάει το πτυχίο σου ο Ιερώνυμος για να σε ορκίσει.

Από κοινωνική άποψη τώρα, όσο πιο μορφωμένος είναι κάποιος, όσο πιο πνευματικά βαθύς, όσο πιο σπουδαίος, τόσο λιγότερα λέει. Συνήθως, από τη γενική εμπειρία, αυτός που κοκορεύεται για το ποιόν του και τις γνώσεις του είναι συνήθως τενεκές ξεγάνωτος.

Βεβαίως ο Νίκος Δήμου δεν εκθείασε τον εαυτό του. Έβρισε τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του. Οπότε κατατάσσεται απλώς στην κατηγορία του πολιτικώς μισαλλόδοξου.

Και αυτή είναι η ασφαλέστερη οδός για να καταστήσεις συμπαθέστερο αυτόν που βρίζεις. Αντί δηλαδή να ψάξεις γιατί ο «αμόρφωτος Τσίπρας» σου πήρε άνετα 3 εκλογές μέσα σε ένα χρόνο, κάνεις μοχθηρά tweet για να εκτονωθείς.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε