My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο Μητσοτάκης ξαναγίνεται…

…φίλος Χριστοφοράκου.

Του Κώστα Βαξεβάνη


Αν κατουράς στη θάλασσα, θα το βρεις στο χοντρό αλάτι με το οποίο αλατίζεις το φιλέτο σου. Αυτό που νοιώθει μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μόνο η αποφορά από τη ρύπανση που δημιούργησε. Τα αδηφάγα συμφέροντα που συμμάχησαν για να τον βγάλουν στην εξουσία, τώρα συγκρούονται και κινδυνεύει να τσαλαπατηθεί σαν βάτραχος στο βάλτο με τα βουβάλια. Το χειρότερο είναι πως περιμένει κάποιος να τον φιλήσει για να γίνει ξανά πρίγκηπας.

Ο Μητσοτάκης έκανε δύο σοβαρά λάθη. Το πρώτο είναι πως είχε την πεποίθηση ότι βγήκε κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι τον έβγαλαν. Το δεύτερο είναι ότι μετέφραζε την ως πριν από μερικές ώρες πλήρη κάλυψή του από τα media, ως προσωπική του ικανότητα και επιτυχία. Δύο αυταπάτες κάνουν μια σκληρή τιμωρία.

Τα συμφέροντα που τον περιέθαλψαν και τον ανέδειξαν δεν είναι πια (ποτέ δεν είναι άλλωστε) ενιαία. Έτυχε η σύγκρουση να γίνει μέσα στο γήπεδο αν και δεν είναι γηπεδική. Προφανώς το θέμα δεν είναι ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός, Σαββίδης ή Μαρινάκης. Είναι αυτό που είχε αναρωτηθεί ο γέρος Καραμανλής «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα» ή όπως το εννοούν εκείνοι , «με τον παρά μου…και την κυρά μου».

Έτυχε σήμερα να θέλουν βαθμούς για την ομάδα, αύριο θα θέλουν μια επιδότηση ή νομοσχέδιο για μια επένδυση. Απλώς επειδή η μπάλα τυγχάνει να συγκεντρώνει οπαδούς και στρατούς, τα πράγματα έγινα πολύ γρήγορα και ο Μητσοτάκης ζει την αγωνία του τερματοφύλακα πριν το πέναλντυ.

Η πιο σοβαρή επίπτωση δεν είναι οι βαριές κουβέντες των επιχειρηματιών φίλων αλλά η αποκάλυψη του πραγματικού Μητσοτάκη. Οι θιγόμενοι αποσύρουν την κάλυψη στον πρωθυπουργό και αφήνουν να φανεί η πραγματικότητα. Τα media των βαρόνων αρχίζουν να ψελλίζουν αλήθειες αντί να δημοσιεύουν τις selfie του χαρωπού πρωθυπουργού.

Το βράδυ της Τρίτης, το συγκρότημα του Μαρινάκη ανακάλυψε πως οι συντάξεις παρότι φαίνεται πως αυξάνονται, στην πραγματικότητα μειώνονται. Σε άλλο ρεπορτάζ το ίδιο συγκρότημα ανακαλύπτει τις «πέντε βόμβες της κυβέρνησης». Το πρωί της Τετάρτης ήρθε ένα ακόμη σκληρό χτύπημα. Όπως μας πληροφορεί αρθρογράφος του in.gr , το αυτί του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ιδρώνει για τίποτα, γιατί τι περιμένεις από κάποιον που η ηθική του του επιτρέπει να ζει μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο. Παραθέτω αυτούσιο το απόσπασμα για να μην παρεξηγηθώ: «Και έτσι έπραξε (σ.σ ο Μητσοτάκης) αδιαφορώντας για κάθε λογής κόστος. Αν τον ένοιαζαν τέτοια πράγματα δεν θα είχε μεσοτοιχία βίλα με τον Χριστοφοράκο της Siemens».

Ο Μαρινάκης δεν κάνει κριτική στον Μητσοτάκη, αλλά θυμίζει ποια είναι η αχίλλειος φτέρνα του, με αναφορές στο σκάνδαλο Siemens που επιμελώς προσπαθεί να ξεχάσει. Έχει σημασία πως κάθε αναφορά στη Siemens θίγει και τη Ντόρα Μπακογιάννη (όπως και όλη την οικογένεια) αλλά παρόλα αυτά ο Μαρινάκης επιλέγει να συμπεριλάβει και την κουμπάρα του στις παράπλευρες απώλειες. Εν ολίγοις έχει θυμώσει πολύ και το δείχνει. Νομίζω πως ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το καταλαβαίνει αυτό αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Έχει παγιδευτεί πρωτίστως στην ανόητη πεποίθηση πως όλοι είναι υποχρεωμένοι να τον στηρίζουν για πάντα και φυσικά στην τακτική του που είναι ένα μίγμα άγνοιας, με συμβούλους και Αυγενάκηδες, χτυπημένα όλα στο σέικερ.

Καθότι του Columbia ο Μητσοτάκης γνωρίζει το karma is a bitch. Ε, μόλις αυτό το κάρμα αρχίζει να του θυμίζει ποιος πραγματικά είναι. Πιθανόν να κλείσει τα μάτια και να ξαναφύγει διακοπές, αλλά κάποια στιγμή θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το κάρμα. Με το Μαρινάκη πάλι, θα προσπαθήσει να το αποφύγει.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε