My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

«Ο Μαρινάκης είναι καλύτερος…

…από τον Σαββίδη;»

Άρθρο στο tvxs.gr.


Τη μια φορά, η ΝΔ κάνει κριτική στη Κομισιόν γιατί δεν είναι αυστηρή με την ελληνική κυβέρνηση. Υστερα στον Αμερικανό πρέσβη γιατί σε μια συνέντευξη του εκτιμούσε ότι η Ελλάδα μπορεί να μπει σε ήρεμα νερά. Με αφορμή το Eurogroup της Δευτέρας δεν είδε κανένα πρόβλημα στη τακτική Σόιμπλε,στον οποίο ασκούν σκληρή κριτική όλα τα διεθνή και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Αν ο όρος λαϊκισμός μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, τότε ταιριάζει απόλυτα στην τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τις προάλλες είχαμε τον πρόεδρο της να το παίζει αθλητικογράφος κρίνοντας το γκολ του ΠΑΟΚ, χθες να ασκεί κριτική την πώληση του 19,63% των μετοχών του Μέγκα από τον Φώτη Μπόμπολα στον Ιβάν Σαββίδη.

Με χρονική και πολιτική καθυστέρηση  δεκαετιών, η ΝΔ – και  μαζί της δυστυχώς η υπόλοιπη αντιπολίτευση – ανακαλύπτει τη διαπλοκή, βλέπει «ανίερες συμμαχίες» ανάμεσα σε κυβέρνηση και επιχειρηματίες και εκδηλώνει την αγωνία της σχετικά με την τύχη των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ξεχνώντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου που επέβαλε το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κυριολεκτικά στον δρόμο.

Δεν υπάρχει συντηρητική αντιπολίτευση σε κανένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος που να ασκεί κριτική σε επιχειρηματικές κινήσεις, που μεταξύ των άλλων μπορούν να διασώσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Στο Mega σήμερα, στον ΔΟΛ στο τέλος του μήνα, όταν θα ανοίξουν οι προσφορές για τη εξαγορά του  εκδοτικού συγκροτήματος.  Χωρίς στρατηγική μετά την απομάκρυνση των πρόωρων εκλογών, η ΝΔ καμώνεται ότι είναι πιο αντιαμερικανική και φιλεργατική από το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διαπλοκή ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα και ΜΜΕ, με στόχο τον επηρεασμό της εκάστοτε κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία. Και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει τον πειρασμό να συνάψει συμμαχίες που θα ευνοούν τον ένα επιχειρηματία σε βάρος κάποιου άλλου.

Θα βοηθούσε αν σε αυτές τις εξελίξεις που αλλάζουν το τοπίο στα ΜΜΕ η αντιπολίτευση κινείτο από θέσεις αρχών. Δυστυχώς, και στη συγκεκριμένη περίπτωση  απλώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα  ενός επιχειρηματία εναντίον κάποιου άλλου, που δεν θεωρεί φιλικά προσκείμενο. Όπως φώναζαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που πολιόρκησαν τη προχθεσινή εκδήλωση του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη: «Ο Μαρινάκης είναι καλύτερος από τον Σαββίδη;»

Σχολιάστε