My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο Μίκης, η Β. Τσιργιώτη, η Νύχτα Μαγικιά

Η FM Records αποχαιρέτησε τη χρονιά που μας πέρασε τον Μίκη Θεοδωράκη και δηλώνει πολύ περήφανη που έχει στο ρεπορτόριό της κάποιες σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας του. Από τον Ζορμπά έως το Serpico και από τη Μίλβα έως τη Φαίδρα. Και πάντα τιμώντας το έργο του, η FM προτρέπει νεότερους καλλιτέχνες να εμπνευστούν από αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, η FM Records παρουσιάζει τη νέα της κυκλοφορία «Νύχτα Μαγικιά» με τη Βάλια Τσιργιώτη. Σε μουσική του μοναδικού Μίκη Θεοδωράκη και σε ποίηση των Τάσου Λειβαδίτη, Γιώργου Σεφέρη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Γιάννη Θεοδωράκη, Μιχάλη Κακογιάννη.

Αυτός είναι ο πρώτος δίσκος που κυκλοφορεί μετά το θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη από την FM Records. Μια επιλογή οχτώ τραγουδιών που περιγράφει την ανάγκη της έκφρασης μέσω της ομορφιάς της μουσικής χωρίς φραγμούς και την κατανόηση στο σήμερα. Τραγούδια που ταξιδεύουν στον χρόνο αναλλοίωτα μεταφέροντας μηνύματα ελπίδας, ανθρωπιάς, σεβασμού και αλληλεγγύης σε όλες τις ηλικίες.

Νύχτα μαγικιά

1.Την πόρτα ανοίγω το βράδυ

2.Μενεξεδένια τα βουνά

3 Όμορφη πόλη

4.Νύχτα Μαγικιά

5.Βραδιάζει

6. Άπονες εξουσίες

7. Γωνιά γωνιά

8. Στο περιγιάλι

Η Βάλια Τσιργιώτη ξεκίνησε αυτό το μουσικό ταξίδι επηρεασμένη από διαφορετικές πηγές: παραδοσιακή μουσική, Βυζαντινή, λαϊκά ακούσματα, Σμυρνέικα και Ρεμπέτικα.

Από τότε που θυμάται τον εαυτό της η μουσική υπήρχε στη ζωή της πάντα σαν μια εσωτερική ανάγκη.

Όπως αναφέρει και η ίδια: «Η μουσική είναι μια θάλασσα που πρέπει να την ταξιδέψουμε. Μέσα από τη διαφορετικότητα βρίσκουμε τόσα κοινά συναισθήματα.»

Σε αυτό το ταξίδι της, ήρθε σε επαφή με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η αγάπη, ο σεβασμός και η αφοσίωση της στη μουσική του σφραγίστηκε με τη νέα δισκογραφική της δουλειά «Νύχτα Μαγικιά» που κυκλοφορεί από την FM Records.

Ακούτε όλο το δίσκο εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=_O3GtcIzUsI

Συνέντευξη της Βάλιας Τσιργιώτη για το kilkis24.gr

Μιλήστε μας για σας. Πού γεννηθήκατε; Ποιες είναι οι σπουδές σας;

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει φωνητική και θεωρία της μουσικής στο Εθνικό ωδείο για πέντε χρόνια. Τοποθέτηση φωνής και μαθήματα τραγουδιού με την υψίφωνο Πηνελόπη Φωτοπούλου Πετριόλι. Παραδοσιακό τραγούδι με τον Πέτρο Καλύβα, τέσσερα χρόνια Βυζαντινή μουσική με τον μουσικολόγο Βασίλειο Κατσιφή, μαθήματα κιθάρας και μαθήματα φωνητικής με την Γιώτα Νέγκα. Στο λύκειο σε εορταστική παράσταση του σχολείου σε ηλικία 16 χρονών αγάπησα πολύ το τραγούδι «Αχ χελιδόνι μου» σε μουσική Μάνου Λοΐζου και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. Με συγκίνησε βαθιά κι εκεί κατάλαβα ότι μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από την μουσική και το τραγούδι. Αποφάσισα πως αυτό θέλω να ακολουθήσω.

Πώς βιώσατε την καραντίνα; Ήταν μια περίοδος δημιουργίας ή εγκλεισμού;

Το διάστημα της καραντίνα ήταν μια πολύ δημιουργική περίοδος για μένα. Κατά την διάρκεια της καραντίνας έγινε και η συνάντησή μου με την FM RECORDS και έτσι ήρθα σε επαφή δισκογραφικά με το ρεπερτόριο του Μίκη Θεοδωράκη. Ήταν εγκλεισμός φυσικά, αλλά πάντα προσπαθώ κάθε δυσκολία να την αντιμετωπίζω θετικά.

Μιλήστε μας για τη νέα σας δουλειά «Νύχτα Μαγικιά».

Η «Νύχτα Μαγικιά» είναι ένας μουσικός κύκλος σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη με οχτώ τραγουδια.

1.Την πόρτα ανοίγω το βράδυ

2.Μενεξεδένια τα βουνά

3 Όμορφη πολη

4.Νύχτα Μαγικιά

5 Βραδιάζει

6 Άπονες εξουσιες

7 Γωνιά γωνιά

8 Στο περιγιαλι

Σε ποίηση -Τάσου Λειβαδίτη, Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Θεοδωράκη, Δημήτρη Χριστοδούλου και Μιχάλη Κακογιάννη. Δοσμένα από υπέροχους μουσικούς , όπως ο Βασίλης Σαλέας, ο Δημήτρης Χριστοδούλου και ο Σταύρος Παζαρέντζης. Ο Βασίλης Παπαθεοχάρης στην τελική διαμόρφωση του ήχου και ο Γιώργος Μαρίνογλου στα εξώφυλλα. Μαζί με την καθοδήγηση της εταιρίας μου FM RECORDS έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο που είχα. Τους ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου.

Ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε από τον δίσκο και γιατί;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα τραγούδια του δίσκου γιατί τα αγαπώ όλα για διαφορετικούς λόγους .

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Επόμενα βήματα και σχέδιά μου είναι να τραγουδήσω τραγούδια από αγαπημένους μου συνθέτες που θαυμάζω, όπως ο Γιώργος Σταυριανός, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Γιώργος Καζατζής ,ο Χρήστος Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι. Επίσης, με τον Περικλή Παπαδόπουλο στην κιθάρα, ετοιμάζουμε και προετοιμάζουμε την ώρα που θα συναντηθούμε πάλι με το κοινό μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες Λεωνίδα Ιωαννίδη στην τρομπέτα, και Γιώργο Μικρό τον μαέστρο μας στο πιάνο. Θα συμμετέχω στη νέα τους δουλειά που έχει σαν τίτλο «Nocturnes». Νιώθω τυχερή για τους συνεργάτες μου και τους ευχαριστώ για τις μουσικές στιγμές μας έως τώρα και όλα όσα θα φέρει το μέλλον.

Σχολιάστε