My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο “επιφανής άγνωστος” στο Θερινό

Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, με ώρα έναρξης προβολής 9:30 το βράδυ, συνεχίζονται οι προβολές             στον αγαπημένο μας δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” με την ταινία “Ο ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ”  (Un Illustre Inconnu).

Ο Σεμπαστιάν Νικολά, ένας άχρωμος και άοσμος 42άρης υπάλληλος μεσιτικού γραφείου, πάντα ονειρευόταν ότι είναι κάποιος άλλος. Αλλά δεν έχει καθόλου φαντασία, γι’ αυτό αντιγράφει συμπεριφορές και πρόσωπα άλλων. Ο Νικολά παρατηρεί σχολαστικά τους ανθρώπους που συναντά και στη συνέχεια τους μιμείται. Προσπαθεί έτσι να ζει μέσα από τις ζωές τους. Όμως, κάποια ταξίδια είναι απρόοπτα και δεν έχουν δρόμο επιστροφής.Ρεσιτάλ αλλαγής ρόλων και προσωπείων από τον Ματιέ Κασοβίτς, σ’ ένα εξαιρετικό ατμοσφαιρικό θρίλερ με έντονο σασπένς.

Οι Ματιέ Ντελαπόρτ κι Αλεξάντρι ντε Λα Πατλιέρ, το δίδυμο των δημιουργών της κομεντί «Για Ολα Φταίει τ’ Όνομά σου», επιστρέφουν με εντελώς διαφορετικό ύφος και προθέσεις. Η επιδερμίδα της ταινίας είναι ένα καλοστημένο, ψυχρά αγωνιώδες υπαρξιακό θρίλερ στο οποίο προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το νήμα της αφήγησης για να κατανοήσουμε τον ήρωα – το παρόν, το παρελθόν του. Κάτω όμως από την πλαστική μάσκα της αφήγησης, οι δημιουργοί μάς παρουσιάζουν τους πολλαπλούς ρόλους που οικειοποιούμαστε στη ζωή μας, τους ανθρώπους που συνειδητά ή ασυνείδητα επιλέγουμε να μιμούμαστε (ή μάλλον να «είμαστε»), την πολυπλοκότητα της ύπαρξής μας. Και κυρίως: πώς τοποθετούνται και οι άλλοι απέναντί μας. Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν τις μάσκες μας; Είναι ο άνθρωπος, απλά, το πρόσωπό του;

  • Σκηνοθεσία: Matthieu Delaporte
  • Σενάριο:  Matthieu Delaporte,Alexandre de la Patelliere
  • Πρωταγωνιστούν: Mathieu Kassovitz,Marie- Josee Croze,Eric Caravaca
  • Χώρα: Γαλλία
  • Διάρκεια: 118′
  • Είδος ταινίας : Ψυχολογικό Θρίλερ
  • Κατάλληλο από 15 ετών και άνω
Σχολιάστε