My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ο δρόμος θέλει τη δική του συντήρηση

dromosΓιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής ΚιλκίςΚαθώς ο δρόμος Κόμβος Μαυρονερίου – Δοϊράνη διπλής κυκλοφορίας με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση, παραμένει πάντα στα χαρτιά, ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς αποφάσισε να κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση της συντήρησης και η βελτίωσης της βατότητας του υπάρχοντος δρόμου Κιλκίς- Προμαχώνα.

Ακριβώς αυτό το θέμα αποτέλεσε το αντικείμενο των συναντήσεων  του βουλευτή τόσο με τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων του ΥΠΕΚΑ, Στράτο Σιμόπουλο, όσο και με τον πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, Παρασκευά Σαββαϊδη.

 Η συνάντηση με τον κ. Σιμόπουλο έγινε πριν δύο εβδομάδες στην Αθήνα,  με τον κ. Γεωργαντά να θέτει το ζήτημα της τεράστιας επιβάρυνσης που δέχεται ο δρόμος αυτός, καθώς συνδέει και εξυπηρετεί την κίνηση μεγάλων φορτηγών από τα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης και Ευζώνων.

Λόγω της επιβάρυνσης και της φθοράς στο οδόστρωμα απαιτείται πληρέστερη συντήρηση του δικτύου και βελτίωση της βατότητάς του  που υπό τις σημερινές συνθήκες αδυνατεί να φέρει σε πέρας η καθ’ ύλην αρμόδια Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε από τον κ. Σιμόπουλο να μεταφερθεί η σχετική αρμοδιότητα στην ΕΓΑΤΙΑ α.ε. με την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Μετά τη σύμφωνη γνώμη του κ. Σιμόπουλου, ο βουλευτής του νομού μας συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον κ. Σαββαίδη στη Θεσσαλονίκη, όπου συμφωνήθηκε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες μεταφοράς της αρμοδιότητας με υποβολή σχετικών  αιτημάτων  προς την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, με τη μεταφορά της αρμοδιότητας, η ΕΓΝΑΤΙΑ α.ε. θα έχει την ευθύνη όχι μόνο της πληρέστερης συντήρησης αλλά και της βελτίωσης της βατότητας της οδού με την κατασκευή παρακάμψεων και κόμβων σύνδεσης με το επαρχιακό οδικό δίκτυο των ν. Κιλκίς και Σερρών.

Για τα διόδια των Ευζώνων

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για την πορεία εκτέλεσης του έργου της κατασκευής διοδίων στους Ευζώνους, επιμένοντας ιδιαίτερα στην ανάγκη η σχετική μελέτη να διασφαλίζει ότι η λειτουργία διοδίων δεν θα επιβαρύνει τους κατοίκους της παραμεθόριας περιοχής του Κιλκίς.

Ο κ. Σαββαίδης ενημέρωσε ότι η μελέτη προχωρά ικανοποιητικά και σε σύντομο χρόνο θα είναι έτοιμη, προβλέπει δε την χωροθέτηση των διοδίων στο σημείο όπου βρίσκεται ο παλαιός σταθμός (δεν λειτούργησε ποτέ) διοδίων. Ο πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ δεσμεύτηκε άλλη μια φορά ότι θα ληφθούν όλες οι πρόνοιες για μη επιβάρυνση των κατοίκων της παραμεθόριας ζώνης.

 

Σχολιάστε