My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο Δήμος Λατσιών στα Ελευθέρια

Αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με το Δήμο Κιλκίς Δήμου Λατσιών με επικεφαλής το Δήμαρχό του Χρίστο Πιτταρά τίμησε με την παρουσία της τις εορταστικές εκδηλώσεις της 108ης επετείου της Μάχης του Κιλκίς.

Οι Κύπριοι αδελφοί ένιωσαν στιγμές εθνικής ανάτασης μοιραζόμενοι με το Δήμο Κιλκίς και τους πολίτες του το βαθύ νόημα που σηματοδοτεί η ιστορική εποποιία του Κιλκίς. Για εθνική αναβάπτιση έκανε λόγο στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Λατσιών με τον Ελληνισμό ενωμένο να δίνει τον αγώνα του για την εθνική του επιβίωση από το Κιλκίς και τη Δοϊράνη μέχρι την νοτιοανατολική εσχατιά του, την Καρπασία και την Αμμόχωστο.

Πέραν της συμμετοχής της στην κορυφαία εκδήλωση των Ελευθερίων, η αποστολή του Δήμου Λατσιών παρακολούθησε τη συναυλιακή παράσταση ‘’Ελεύθεροι Πολιορκημένοι’’ του Γιάννη Μαρκόπουλου ενώ επισκέφθηκε και την επετειακή έκθεση ‘’Στα Χρώματα της Επανάστασης’’ που λειτούργησε στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο.

Στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που δόθηκε προς τιμήν της δημοτικής αντιπροσωπείας των Λατσιών από το Δήμο Κιλκίς, με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, υπογραμμίστηκαν οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας που έχουν σφυρηλατηθεί στα είκοσι επτά χρόνια που μετρά η αδελφοποίηση του Δήμου Κιλκίς με το Δήμο Λατσιών με κύρια επιτεύγματα τις πολιτιστικές ανταλλαγές, την έξοδο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στα Λατσιά, το πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητών σε παιδικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής και της Κύπρου, την αδελφοποίηση των Κυνηγετικών Συλλόγων Κιλκίς και ‘’Σπίθας’’ Λατσιών, τη λειτουργία τμήματος της δημοτικής βιβλιοθήκης Λατσιών που φέρει τιμητικά το όνομα του Κιλκίς, τις ονοματοδοσίες οδών και πλατειών ένθεν και ένθεν. Όπως άλλωστε τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτταράς η αδελφοποίηση Δήμου Κιλκίς και Λατσιών είναι η πιο επιτυχημένη αδελφοποίηση στον ελλαδικό χώρο.

Στηριγμένες στην εμπιστοσύνη και σε νέες ιδέες που προωθούν τη διεύρυνση της θετικής εμπλοκής Δήμου και πολιτών στην αδελφοποίηση , οι αδελφικές σχέσεις, όπως συμφωνήθηκε από τους δύο Δημάρχους, θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση.

Στο περιθώριο της τετραήμερης παραμονής τους στην πόλη του Κιλκίς οι Λατσιώτες αδελφοί επισκέφθηκαν το Ιστορικό Μουσείο – Φυλάκιο Ακρίτα ‘’Γρηγόρης Αυξεντίου’’, το Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης, τα ελληνικά και βρετανικά στρατιωτικά κοιμητήρια στην ίδια περιοχή, το Σπήλαιο του Κιλκίς, την ιερά μονή Αγίου Γεωργίου καθώς και την ανδρώα ιερά μονή Αγίου Νεκταρίου Σπανού του Κιλκίς.

Την αποστολή του Δήμου Λατσιών συγκρότησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θάλεια Παρπέρη, Ευαγόρας Γαβριηλίδης και Κώστας Γεωργίου.

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε