My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Γερμανού πρόξενου

Την επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Όμπερμαγιερ δέχθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του Πρόξενου στο ν. Κιλκίς. Ο κ. Γκουντενούδης εξέθεσε στον κ. Όμπερμαγιερ τα γενικά χαρακτηριστικά του νομού καθώς και τις επιμέρους δραστηριότητες κυρίως στον Οικονομικό Τομέα. Ζήτησε τη συνέχιση των επαφών μεταξύ των δυο πλευρών ώστε να αναπτυχθεί το πλαίσιο συνεργασιών στο παρόν και το μέλλον. Ο κ. Γκουντενούδης έθεσε το ζήτημα της παρουσίας των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων, η παρουσία των οποίων στις γερμανικές αγορές έχει υποχωρήσει αισθητά τα τελευταία χρόνια.

Από τις δυο πλευρές αποφασίσθηκε η συνέχιση των επαφών και η εξειδίκευση της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. την βοήθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών ο χώρος μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο και πρακτικό χώρο αποθήκευσης και διανομής ρούχων, υποδημάτων και παιχνιδιών.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Την δέσμευσή του ότι θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Παιονίας ,έδωσε ο Γερμανός Πρόξενος κ.  Obermaier  στην συνάντηση που είχε την Τρίτη 24/7/2012 , με τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Αθανάσιο Λαπόρδα  στο Δημαρχείο.

Ο κ. Λαπόρδας επεφύλαξε θερμή υποδοχή στο Γερμανό Πρόξενο , στον οποίο παρουσίασε τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής καθώς και  τους τουριστικούς προορισμούς , που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για προσέλκυση  Γερμανών τουριστών.

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  σε πολύ φιλικό κλίμα ενώ ο κ.Λαπόρδας  ανέφερε στον κ.Obermaier την πιθανότητα να επιλεγεί ο Δήμος Παιονίας για την εφαρμογή, σε πιλοτικό στάδιο, μιας από  τις μεγαλύτερες διοικητικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης . Επίσης τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που ξεκίνησαν δια μέσου του κ.Ανέστη Οσιπίδη , για την αδερφοποίηση του Δήμου Παιονίας με τον Δήμο Eslingen της Γερμανίας όπου διαμένουν και εργάζονται πολλοί  Έλληνες και κυρίως Κιλκισιώτες .

Στην συνέχεια ο Γερμανός Πρόξενος  συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο ,περιηγήθηκε στα οινοποιία  της Αξιούπολης και της Γουμένισσας, μίλησε από κοντά με τοπικούς οινοποιούς , και ακολούθησε γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα προς τιμήν του. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στον κ. Obermaier  η παραδοσιακή μουσική που άκουσε από τα γνωστά σε όλους  Χάλκινα της Γουμένισσας . Μάλιστα ζήτησε να παραβρεθούν σε επικείμενη  εκδήλωση του Προξενείου .

     Ο κ. Ompermaier    κατενθουσιασμένος  αποχωρώντας αργά το απόγευμα ανέφερε ότι εντυπωσιάστηκε από την φιλοξενία και δήλωσε ότι πραγματικά ο Δήμος Παιονίας απόκτησε έναν καινούργιο φίλο, δίνοντας τη υπόσχεση ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθεί στην περιοχή μας.

Σχολιάστε