My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ο Γκουντενούδης για επίδομα παραμεθόριων

“Το επίδομα παραμεθόριων περιοχών δεν αποτελεί αίτημα προς διεκδίκηση των υπαλλήλων του νομού μας, και επομένως δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί επ’ ουδενί ο ισχυρός κρατικός προϋπολογισμός. Αποτελεί στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ένα στοιχειώδες κίνητρο για επιλογή του νομού και επιστροφή σ’ αυτόν”.  Τ` ανωτέρω τόνισε σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, μ` αφορμή ανακοίνωση – ψήφισμα του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ, που αφορά στην τύχη του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών. Η δήλωση έχει ως εξής:

     “Το επίδομα παραμεθόριων περιοχών ήταν ένα πάγιο και μακρόχρονο αίτημα των υπηρετούντων στο νομό μας Δημοσίων Υπαλλήλων. Τελικώς, ύστερα από κινητοποιήσεις των Υπαλλήλων και με την καθολική συμπαράσταση των φορέων του νομού, το ειδικό επίδομα άρχισε να καταβάλλεται μόλις από τον περασμένο Μάρτιο, τη στιγμή που ο νομός μας πληρούσε όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

     Σήμερα, το επίδομα αυτό τίθεται σε επανεξέταση ύστερα από εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης μεταξύ των εκλογών της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου. Στην εγκύκλιο αυτή επιχειρείται διαχωρισμός περιοχών του νομού με βάση την χιλιομετρική απόσταση από τα σύνορα.

     Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή τον διαχωρισμό των ενιαίων δήμων σε διαφορετικές περιοχές με διαφορετική νομοθετική αντιμετώπιση. Με τα Β. σύνορα του νομού εφάπτονται σε μεγάλο εύρος και οι δυο δήμοι του νομού, οπότε το ειδικό επίδομα παραμεθόριων θα πρέπει να εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση.

     Το επίδομα παραμεθόριων περιοχών δεν αποτελεί αίτημα προς διεκδίκηση των υπαλλήλων του νομού μας, και επομένως δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί επ’ ουδενί ο ισχυρός κρατικός προϋπολογισμός. Αποτελεί στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ένα στοιχειώδες κίνητρο για επιλογή του νομού και επιστροφή σ’ αυτόν. Σε αυτό το πνεύμα, οποιαδήποτε επίκληση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και η σύγκριση με άλλους τομείς, μόνο διχαστικά φαινόμενα μπορεί να προκαλέσει.

     Θεωρούμε λοιπόν, στοιχειώδη υποχρέωσή μας, να δηλώσουμε αλληλεγγύη στη δικαιολογημένη αντίδραση των υπαλλήλων της Περιφερειακής μας Ενότητας.”

 

Σχολιάστε