My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Γεωργαντάς στη Διεύθυνση Δασών

Ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου την έδρα της Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή Ευθύμιο Πολιτίδη για:

  • τις εξελίξεις σε θέματα διαχείρισης και προστασίας δασών, δασοτεχνικών μελετών και υλοποίησης των δασοτεχνικών έργων καθώς και για την πορεία αναμόρφωσης των δασικών χαρτών του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
  • την εξελισσόμενη διαδικασία της Κτηματογράφησης και παράλληλα για την ανάγκη ενίσχυσής της με εξειδικευμένο προσωπικό
  • τη σχεδόν καθολική παροχή υπηρεσιών σε ψηφιακό περιβάλλον, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία και την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού.
  • το ικανοποιητικό επίπεδο κατάρτισης του Μητρώου των Δασικών Συνεταιρισμών και της επιμόρφωσης των δασεργατών.
  • την απρόσκοπτη ροή των γνωμοδοτήσεων στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των σχεδιαζόμενων για την περιοχή έργων (ΑΠΕ, οδικών έργων κ.λ.π.), καθώς και την πορεία ολοκλήρωσης και έγκρισης των δασοτεχνικών μελετών και υλοποίησης των δασοτεχνικών έργων, αλλά και την κατάρτιση του Μητρώου των επιχειρήσεων εμπορίας ξυλείας.

Ως προς τους δασικούς χάρτες, διαπιστώθηκε βελτίωση στη νέα (από Μάρτιο 2021) ανάρτηση των δασικών χαρτών, ως προς την αρχική ανάρτηση του έτους 2017. Σημειώνεται ότι με την διαδικασία νέας αναμόρφωσης του δασικού χάρτη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση του δασικού χάρτη της Π.Ε. Κιλκίς θα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 95%.

Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των επί δεκαετίες εκκρεμών ζητημάτων των αναγνωρισμένων (με δικαστικές αποφάσεις) ως ιδιωτικών, καστανοτεμαχίων στην περιοχή του Δήμου Παιονίας.

Σχολιάστε