My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο απολογισμός μιας γιορτής

Η μεγάλη γιορτή της πόλης έριξε την αυλαία της! Το ταξίδι σε κόσμους ονειρικούς  έκανε τον κύκλο του, οι κούκλες, οι  καλλιτέχνες, τα χρώματα, τα παιδικά γέλια και οι μουσικές από όλο τον κόσμο που για 14 ημέρες βρήκαν φιλόξενη καλλιτεχνική στέγη στο Κιλκίς, μας αποχαιρέτισαν.

festival-kouklotheatrou-kilkis-001Από 1 έως 14 Οκτωβρίου 2014 στη κορυφαία πολιτιστική πρόταση του Κιλκίς, στο 16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ  ΚΙΛΚΙΣ,

-Συμμετείχαν 29 θίασοι

-Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 παραστάσεις

-Υλοποιήθηκαν 5 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες

-Υλοποιήθηκαν 16 εργαστήρια στα σχολεία του Κιλκίς (δημοτικά και γυμνάσια)

-Παρουσίασαν τη δουλειά τους 22  νέοι δημιουργοί και ομάδες από το χώρο του κουκλοθέατρου και του σωματικού θεάτρου  (6η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών και Ηθοποιών/Καλλιτεχνών Σωματικού Θεάτρου , σε συνεργασία με το Ελληνικό παράρτημα της UNIMA και το Φεστιβάλ “Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση).

festival-kouklotheatrou-Πραγματοποιήθηκε η «7η Συνάντηση για το Κοινωνικό Θέατρο» σε συνεργασία με ξένα Ινστιτούτα, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, με θέμα την «Ειρήνη»   και  δράσεις: 1.το 7ο Εργαστήριο Κοινωνικού Θεάτρου, 2. Εργαστήρια στα Γυμνάσια και Λύκεια του Κιλκίς, 3.την 7η Ημερίδα για το Κοινωνικό Θέατρο και 4.το πρώτο σεμινάριο/εργαστήριο «ο Κλόουν Γιατρός».

Οι καλλιτέχνες και θίασοι προέρχονταν από την Αγγλία, την Αργεντινή, την Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία,  τις Η.Π.Α., την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ν. Κορέα, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά την οικουμενικότητα του Φεστιβάλ.

“Ευχαριστούμε όλους εσάς που με τη συνεχή και δρώσα παρουσία σας στηρίζετε το θεσμό. Ευχαριστούμε την Κάτια, το Γιώργο, το Χρήστο, την Κέλλυ, την Αναστασία, τη Γεωργία, τους εθελοντές που  συνέδραμαν στις πρακτικές και μη ανάγκες του φεστιβάλ. Ευχαριστούμε τα εμπορικά καταστήματα που στόλισαν τις βιτρίνες τους και άλλαξαν την εικόνα της πόλης. Ευχαριστούμε όλους όσους αγαπάτε  τις κούκλες και τους μύθους τους, το φεστιβάλ και τη φιλοσοφία του. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Μάιο του 2015 με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις και υπέροχες παραστάσεις“, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Σχολιάστε