My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ο Αναστασιάδης σε διατομεακή τηλεδιάσκεψη

Στη διατομεακή τηλεδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής για το νέο χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή συμμετείχε την περασμένη Κυριακή ο Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος και πολιτευτής Κιλκίς Γιώργος Αναστασιάδης, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε κατά την τοποθέτηση του ότι:

“Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα καθορίσει τον τρόπο οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, με κοινοβουλευτική διαδικασία σχεδόν κατεπείγοντος. Δηλαδή σε συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης η κυβέρνηση επιλέγει να γίνει συζήτηση μεταξύ λίγων για ένα θέμα που αφορά σχεδόν στο σύνολο των πολιτών. Προφανώς η ΝΔ αγνοεί ότι καμία μεταρρύθμιση και κανένας νόμος δεν πετυχαίνει αν η κοινωνία δε συμμετέχει πραγματικά και ουσιαστικά με το δικό της αποτύπωμα στο τελικό νομοθετικό έργο. Αν δηλαδή η κοινωνία δεν κάνει κτήμα της τη μεταρρύθμιση”.

Για την ουσία του νομοσχεδίου ανέφερε ότι “συγκεντρώνει υπερεξουσίες στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη στιγμή που θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο, δηλαδή τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων σε τοπικό επίπεδο, με την κυβέρνηση να ασκεί περισσότερο επιτελικό ρόλο, στα πλαίσια μιας ευρείας και πολύπλευρης αποκέντρωσης η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας”.

Όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα είπε ότι “οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι ελλιπείς σχετικά με τους ελεγκτές περιβάλλοντος, αυτούς δηλαδή που καλούνται να διασφαλίσουν την περιβαλλοντική προστασία” ενώ πρόσθεσε ότι “ελλιπείς είναι και οι διατάξεις που αφορούν στα τοπικά, περιφερειακά και ειδικά χωροταξικά σχέδια μιας και δεν τα υποχρεώνει να συμβαδίζουν, ή τουλάχιστον να λαμβάνουν υπόψη τους τον περιφερειακό σχεδιασμό προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή”.

Στη συνέχεια τόνισε ότι “με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται ουσιαστικά η κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης για τους μικρούς ιδιοκτήτες και όχι για τα μεγάλα συμφέροντα και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους”, ενώ υπογράμμισε ότι “με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση απαξιώνει τη μικρή ατομική ιδιοκτησία η οποία θα καταλήξει στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων κυρίως του τουριστικού τομέα, τα οποία άλλωστε ευνοούνται από αυτό το νομοσχέδιο σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις δόμησης”.

Τέλος επισήμανε ότι “η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών, του κτηματολογίου, των οριοθετήσεων οικισμών, του καθορισμού αιγιαλού και παραλίας, του καθορισμού των κοινοχρήστων χώρων, του καθορισμού και χαρακτηρισμού των οδών και της κατάρτισης χωροταξικών και πολεοδομικών σχεδίων. Με τον τρόπο αυτό η εκτός σχεδίου δόμηση θα καταστεί παρελθόν στην πράξη, και όχι όπως τώρα, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση την καταργεί για τους μικρούς ιδιοκτήτες ενώ αντιθέτως την πριμοδοτεί για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα”.

Δελτίο τύπου από Γ. Αναστασιάδη

Σχολιάστε