My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ο αγώνας ξεκίνησε με ΝΑΡΚΙ!

narkiΜια πρωτόγνωρη εκδήλωση που γνώρισε τεράστια επιτυχία έζησε σήμερα 17 Νοέμβρη το Κιλκίς. Η νεοσύστατη συλλογικότητα της νεολαίας της πόλης, ΝΑΡΚΙ (Νεολαιίστικο Αλληλέγγυο Ρεύμα Κιλκίς), φιλοξένησε την ομάδα καλλιτεχνών, βετεράνων ποδοσφαιριστών και άλλων ενεργών πολιτών, Hasta La Victoria Siempre, σ` έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με έπαθλο την αξιοπρέπεια, την αγωνιστικότητα, την αλληλεγγύη, έπαθλο μοιρασμένο ισότιμα σ` όλους, αγωνιζόμενους και συμπαραστάτες – θεατές, που ήταν εκατοντάδες στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς.

«Εγώ ήλθα στην εκδήλωση μόνο  και μόνο για ` όνομά σας», είπε κάποιος στα παιδιά της ΝΑΡΚΙ, στην εκδήλωση διαλόγου που πραγματοποιήθηκε μετά τον αγώνα και τη μουσική συναυλία με τον μεγάλο μας ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα και τοπικά ερασιτεχνικά σχήματα.

narki2«Έχω φάει πολύ ξύλο απ` τα ΜΑΤ και θέλω να φάω κι άλλο», είπε ο διπλανός του, προτρέποντας νέους και μεγαλύτερους σ` ενεργή αντίσταση κι εξέγερση για όσα πληγώνουν σήμερα τους Έλληνες.

Βλέπετε, η κουβέντα άναψε απ` την τοποθέτηση του Σάββα Κωφίδη όταν έριξε στο τραπέζι την μαγική λέξη επανάσταση. «Ο Φιντέλ την έκανε με τα όπλα αλλά ο Γκάντι ειρηνικά. Ο καθένας πρέπει να βρει τον δικό του τρόπο», είπε ο μαέστρος των γηπέδων, που ειρήσθω εν παρόδω σκόραρε κιόλας στο παιχνίδι. Αυτό δα έλειπε!

Α, ναι, ο αγώνας έληξε 4 – 3 υπέρ της Hasta αλλά έχουμε την βάσιμη υποψία ότι η ομάδα μας έχασε για λόγους αβροφροσύνης απέναντι στους εκλεκτούς καλεσμένους της! Αφήστε δε που είχαν υπέρ τους και τα σφυρίγματα των διαιτητών ελέω Τάσου Κάκου, ο οποίος βρήκε κι έκανε καθότι δεν ήταν παρών ο Πάμπλο Γκαρσία!

narki-lekkasΠάντως ο κορυφαίος Έλληνας ρέφερι μας τα `πε καλά στη συζήτηση, διαβεβαιώνοντας ότι τα βάσανα του ελληνικού λαού θα περάσουν, και να `μαστε σίγουροι γι` αυτό!

Με τέτοιες δράσεις που αναδεικνύουν την ανίκητη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας, πώς να μην είμαστε βέβαιοι! Όταν, μάλιστα, οι παρόντες στη συζήτηση νέοι της ΝΑΡΚΙ και όχι μόνο, εκφράζουν τέτοια αποφασιστικότητα για δράση και τόση αγωνία για αλλά κι ελπίδα για το αύριο!

Μεταξύ αυτών των νέων ήταν κι η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου. Που έδειξε ότι εκτός των άλλων κατέχει με επάρκεια …οπαδού τα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μη διστάζοντας να καταγγείλει τις πράξεις ενός Μαρινάκη ή ενός Μελισσανίδη. Μια οπαδός του καθαρού ποδοσφαίρου, όπως αυτού που παίζουν τα φτωχόπαιδα ανά την υφήλιο σε γειτονιές και αλάνες.

narki-kofidisΓι` αυτό το ποδόσφαιρο μίλησε κι ο Γιώργος Δήμπαλας, του οποίου η προτροπή «να μην μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα όπως η μπάλα και τα μεταλλεία» φούντωσε ακόμα περισσότερο τη συζήτηση!

Και ποιοι δεν μίλησαν, τελικά, σ` αυτό το μεγάλο γαϊτανάκι διαλόγου χωρίς πάνελ κι επισήμους! Μεταξύ αυτών, βέβαια, κι ο Μπολιβάρ της Hasta, Βασίλης Λέκκας, που είπε πολλά για τη σχέση τέχνης και ζωής, μουσικής και ανάτασης.

Αυτός, όμως, που έκλεψε στο τέλος την παράσταση, δεν θα μπορούσε να `ναι άλλος παρά ένας ηθοποιός. Ο λόγος, για μια απ` τις «ψυχές» της Hasta – γιατί αυτή η ομάδα φάνηκε ότι είναι πολύψυχη κι όχι απλώς επτάψυχη – τον Τάκη Βαμβακίδη. Μιλάμε, ποιος Πάμπλο Ιγκλέσιας, τώρα! Ο άνθρωπος είναι χαρισματικός, το `χει! Έβαλε νάρκη στο Κτήμα των Ευχών πετυχαίνοντας victoria per siempre!

Για να μην αδικήσουμε, όμως, τη συζήτηση και τους συζητητές θα περιμένουμε το βίντεο του Θεόφιλου Κυριακίδη και της ΓΝΩΜΗΣ για να τ` ακούσετε όλα και όλους!

Γιάννης Καραγιαννίδης

Σχολιάστε