My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ούτε στα παραμύθια!

Του Παναγιώτη Φλωρίδη (ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ)

————————————————————————————————————————————————————————————————–Μια απίθανη ιστορία δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της περασμένης Κυριακής: Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάποια στιγμή οι Ενοπλες Δυνάμεις «ανησύχησαν» από την κατάντια της χώρας και έκαναν σκέψεις για… πραξικόπημα!

Το δημοσίευμα έχει πολλά στοιχεία που συνθέτουν το ευφάνταστο σενάριο. Ένα απ’ αυτά ήταν το ότι μια «πρόβα» για πιθανό Κίνημα έγινε στην… Αργυρούπολη!

Οντως, τον περασμένο Φεβρουάριο στο Στρατόπεδο της Αργυρούπολης πραγματοποιήθηκε η άσκηση με την ονομασία «Καλλίμαχος». Επρόκειτο για  άσκηση αντιμετώπισης ταραχών εντός μεγάλων αστικών κέντρων. Τα σενάρια πήραν φωτιά. Το ΠΑΜΕ θεώρησε την άσκηση ως πρόβα καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων και εξέδωσε έντονη διαμαρτυρία για το θέμα.  Κανείς βέβαια δεν υπαινίχθηκε πρόβα… πραξικοπήματος.

Στο δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ, εμπνευστής της άσκησης φέρεται (και ήταν) ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος τότε Αρχηγός ΓΕΣ. Ο οποίος, λέει, δεν θεώρησε υποχρεωτικό να ενημερώσει για την άσκηση την πολιτική ηγεσία. Στο δημοσίευμα ο στρατηγός φέρεται ο βασικός αποδέκτης «των ανησυχιών του Στρατεύματος». Αρχηγός δηλαδή σε πιθανό Κίνημα! Εξ αυτού του λόγου λίγο αργότερα και αιφνιδιαστικά η Ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας αποκεφάλισε τους Αρχηγούς με έμπνευση και εντολή του τότε Υπουργού Π. Μπεγλίτη.

***

Αυτά εν ολίγοις λέει το πολυσέλιδο σενάριο στο ΒΗΜΑ. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο στρατηγός Φράγκος έχει πολλές γνωριμίες στο Κιλκίς. Είτε από ανθρώπους που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του, είτε από την υπηρέτησή του στα νιάτα του στο Κιλκίς. Και όλοι βέβαια έχουν να πουν τα καλύτερα για το στρατηγό.

Οπότε αν… γινόταν Επανάστασις με αρχηγό τον στρατηγό Φράγκο, το Κιλκίς θα είχε μια ευνοϊκή μεταχείριση. Ισως λυνόταν και τα χρονίζοντα ζητήματα(Αρτζάν, ΤΕΙ, Προαστιακός, Δικαστικό, ΠΑΘΕ κλπ). Δεν μπορεί, ο Στρατηγός όλο και θα μας θυμόταν. Γιατί με τους ρυθμούς που πάμε ως νομός για τα μεγάλα ζητήματα, θα περάσουν ακόμη πολλές Επαναστάσεις, Κινήματα, Πραξικοπήματα, Αλλαγές, Επανιδρύσεις κλπ κλπ.

Αλλά, «δεν μας ήθελε η μπάλα»! Τόσο γκαντέμηδες πιά. Ούτε στα πιο ωραία παραμύθια έχουμε τύχη!

Σχολιάστε