My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΟΤΕ Κιλκίς: Γιορτή από εργαζόμενους

Την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας τίμησε το πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων και συνταξιούχων ΟΤΕ Κιλκίς διοργανώνοντας ημερίδα με θέμα « Η ιστορία των τηλεπικοινωνιών και ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

synedriako-kilkis-oteΗ πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη σε όλους τους εργαζομένους του ομίλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών δημοτικών σχολείων και πολλών συμπολιτών μας.

Την εκδήλωση προλόγισε η γραμματέας του ΠΟ.ΚΕ. Κιλκίς κ. Αναστασία Κομήνια με αναφορές στον εορτασμό της επετείου. Με μια διαδραστική παρουσίαση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών, ο πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου κ. Χαράλαμπος Παρλαλόγλου παρουσίασε την ιστορία των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Από τη χρήση της φωτιάς ως μέσο μετάδοσης πληροφοριών, τους έφιππους αγγελιοφόρους και τα ταχυδρομικά περιστέρια έως τα  σύγχρονα 4G δίκτυα μετάδοσης δεδομένων.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Μάξιμου Κουζουκίδη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Οι κίνδυνοι των socialmedia, το cyberbullying, η εξάρτηση από το internet, το ηλεκτρονικό έγκλημα,ήταν μερικά από τα θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού και προκάλεσαν τις ερωτήσεις  των μαθητών.

Στο φουαγέ του συνεδριακού κέντρου όλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν  αντικείμενα συνδεδεμένα με την ιστορία του ΟΤΕ και των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα , από την προσωπική συλλογή του συνταξιούχου ΟΤΕ, καλλιτέχνη και συλλέκτη κ. Χαράλαμπου Ισχνόπουλου.

ekthesi-ote-kilkisΣτις  17 Μαΐου 1865 ιδρύθηκε στο Παρίσι η Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση από 20 κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Έκτοτε η 17η Μαΐου καθιερώθηκε  και εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, σε ανάμνηση της ίδρυσης της Ένωσης, που πλέον ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση (ITU) και είναι ένας διεθνής οργανισμός όπου κράτη, κυβερνήσεις και ιδιωτικός τομέας συντονίζουν τα παγκόσμια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υπηρεσίες.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο πατέρας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη χώρα και ένας από τους κορυφαίους  στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Προσφέρει όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών: σταθερή, κινητή τηλεφωνία , ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και λύσεις ICT ( InformationCommunicationsTechnology). Η COSMOTE είναι η ενιαία εμπορική μάρκα για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σταθερής, κινητής και internet, ενώ η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζουν να αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα.

Το Δ.Σ. του πολιτιστικού κέντρου ΟΤΕ Κιλκίς ευχαριστεί θερμά το δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου. Τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Κιλκίς, τον κ. Καραγιάννη Γαρύφαλλο, προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος Κιλκίς, τον κ. Λαζαρίδη Δημήτριο, προϊστάμενο του εμπορικού τμήματος,τον κ.  Τσιλφίδη Ιωάννη, προϊστάμενο τεχνικού διαμερίσματος κεντρικής Μακεδονίας και  όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Σχολιάστε