My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οριστική η έκπτωση του Παν. Ψωμιάδη

Οριστική απόφαση για την επιβολή ποινής της φυλάκισης των 12 μηνών, με τριετή αναστολή, στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη επέβαλε σήμερα ο Άρειος Πάγος, εξετάζοντας για τρίτη φορά το θέμα. Απέρριψε  όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλε ο κ. Ψωμιάδης, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Η υπόθεση αφορά στη μείωση προστίμου  σε 5.000 ευρώ από 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης, παρά την αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψωμιάδης το περασμένο έτος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 1 έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Ο τελών σε προσωρινή παύση περιφερειάρχης κ. Ψωμιάδης, άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης. Οι αρεοπαγίτες τον πρώτο μήνα του 2012 έκριναν δεκτή την αίτησή του, αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση και παρέπεμψαν τον Ψωμιάδη σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ψωμιάδης δικάστηκε για δεύτερη φορά από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε με την ίδια ποινή, τη  φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. Άσκησε και πάλι αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία συζητήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου και σήμερα εκδόθηκε η απόφασή του, με την οποία απορρίπτονται όλοι οι λόγοι αναίρεσης και επιβάλλει την αρχική ποινή.

Μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας, προβλέπεται η έκδοση απόφασης από το υπουργείο Εσωτερικών για την οριστική παύση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και την επίσημη ανάδειξη ως περιφερειάρχη, του πρώτου σε σταυρούς περιφερειακό σύμβουλο της παράταξής του, αδερφού του, Διονύση Ψωμιάδη.

eklogika.gr

Σχολιάστε