My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΟΠΟΝΓΑ: Εκπαίδευση στελεχών στην Κύπρο

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς & Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI – VETPRO  υλοποίησε ένα σχέδιο κινητικότητας (εκπαιδευτικό ταξίδι) στην Λεμεσό της Κύπρου, από τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου, με τίτλο «Ηγεσία για Καθηγητές, Εκπαιδευτές και Συμβούλους». Φορέας Φιλοξενίας ήταν η εταιρία συμβούλων και κατάρτισης «Shipcon Limassol Ltd».

Στην εκπαιδευτική κινητικότητα συμμετείχαν 16 στελέχη του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ και σκοπός ήταν η εκπαίδευσή τους με στόχο την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξή τους σε θέματα βασικών διαπροσωπικών δεξιοτήτων με την εισαγωγή πρακτικών εργαλείων για τη διαχείριση του άγχους και την αποτελεσματική ηγεσία. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως: Διαχείριση Stress, Διαπροσωπική Επικοινωνία, Επικοινωνία και Ομαδική Εργασία, Ηγετικές Ικανότητες.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και ανέπτυξαν δεξιότητες που αφορούν στη διαχείριση του άγχους, την αυτό-ηγεσία στην εκπαιδευτική διαδικασία, τη χρήση γλωσσικών υποστηρικτικών προτύπων, την υλοποίηση δημιουργικών λύσεων, τις τεχνικές για την οικοδόμηση σχέσεων και κατανόησης με τους εκπαιδευόμενους και τους συναδέλφους, τις λεκτικές και μη λεκτικές νύξεις στην επικοινωνία, την κατανόηση και χρήση διαφορετικών κοινωνικών στυλ, τον εντοπισμό και την αλλαγή αναποτελεσματικών στρατηγικών επικοινωνίας και ηγεσίας κ.ά.  Οι συμμετέχοντες πέρα από τη θεωρητική κατάρτιση έλαβαν μέρος σε βιωματικές ασκήσεις που στόχο είχαν την αξιολόγηση του εαυτού τους, την κατανόηση των αναγκών για επικοινωνία και τη θετική πλευρά της ομαδικής εργασίας.

Μέσω της εκπαιδευτικής κινητικότητας τα στελέχη του ΟΠΟΝΓΑ και του Δήμου Κιλκίς  είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με Κύπριους συναδέλφους, να αποκτήσουν καινοτόμες ιδέες αλλά και να γνωρίσουν  την Κυπριακή φιλοξενία, τις ομορφιές του νησιού  και τον πολιτισμό του. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία της Λεμεσού, της Πάφου και της Λευκωσίας. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κάστρο Κολοσίου, το Θέατρο Κουρίου, τον Βράχο της Αφροδίτης, τον ναό του Απόλλωνα και το Οινοποιείο Λήνος όπου γεύθηκαν περίφημα κρασιά και παραδοσιακά γλυκά. Επιπλέον επίσκεψη έγινε στο παραδοσιακό χωριό Όμοδος στο όρος Τρόοδος και στην Μονή Κύκκου. Ο ενθουσιασμός και η ενεργή συμμετοχή των καταρτιζομένων οδήγησε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα συνεργασίας με τον εταίρο από την Κύπρο.

Οι συμμετέχοντες έχοντας εμπλουτίσει τη γνωστική φαρέτρα τους θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους τόσο σε προσωπικό όσο και  σε επαγγελματικό επίπεδο,  τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους καθώς και τη γνωριμία και δικτύωση με ανθρώπους και φορείς από την Κύπρο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο  ΚΕΚ “ Επιμορφωτική   Κιλκίς” και τα στελέχη του  για την πολύτιμη  συνδρομή τους στην προώθηση των επαφών του ΟΠΟΝΓΑ με τους ξένους εταίρους  και την ευγενική και πρόθυμη βοήθεια τους, όπου ζητήθηκε.

Δελτίο τύπου από ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς

Σχολιάστε