My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ομιλία για τον σωφρονιστικό

H αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, εκφώνησε για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη “αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμός του σωφρονιστικού κώδικα” ομιλία, στα κύρια σημεία της οποίας τόνισε ότι:

  • Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν αποτελεί εκσυγχρονισμό, αλλά ένα φτιασίδωμα, ένα κουκούλωμα, πίσω από κάποιες λίγες θετικές ρυθμίσεις, της οπισθοδρόμησης των τελευταίων ετών στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.
  • Στην ουσία η ΝΔ νομοθετεί γιατί προσπαθεί να αποφύγει την καταδίκη της χώρας από την επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές. Τόσο ο Εθνικός Μηχανισμός Πρόληψης Βασανιστηρίων και Κακομεταχείρισης – ο Συνήγορος του Πολίτη – αλλά και η επιτροπή CPTτου Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν διαπιστώσει μη αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές και καλούν τη χώρα «να εγκαταλείψει την απλή αποθήκευση ατόμων σε επικίνδυνες και κακές συνθήκες διαβίωσης».
  • Η ΝΔ νομοθετεί θέλοντας να ικανοποιήσει το συντηρητικό της ακροατήριο, που «διψά» για Νόμο και Τάξη και για αυστηροποίηση ποινών, η οποία όμως αποδεδειγμένα δεν οδηγεί σε μείωση της εγκληματικότητας, παρά μόνο σε μεγαλύτερη συμφόρηση εντός των φυλακών.
  • Τα ζητήματα ασφάλειας σαφώς είναι κυρίαρχα και απασχολούν κάθε πολίτη, δεν λύνονται όμως με περιορισμό των αδειών των κρατουμένων, με αυστηροποίηση των μεταγωγών στις αγροτικές φυλακές και με αναστολή επ’ αόριστον της κοινωφελούς εργασίας. Όταν την ίδια στιγμή βιάζονται γυναίκες εντός αστυνομικών τμημάτων και θύματα ενδοοικογενειακής βίας παροτρύνονται να επιστρέψουν στη συζυγική εστία, η ασφάλεια που επικαλείται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχει.
  • Ευχόμαστε να μην υπάρξει δεύτερη δημόσια δήλωση, που θα ισοδυναμεί με καταδίκη της χώρας, από την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, γιατί η καταδίκη αυτή θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τη χώρα και τον πολιτισμό μας.

Ολόκληρη την τοποθέτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=4pGhZ4BTb7w

Σχολιάστε