My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Η Αγαθοπούλου για το φορολογικό

eirini-agathopoulouΣτη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνη Αγαθοπούλου άνοιξε την ομιλία της λέγοντας ότι «η νέα φορολογική μεταρρύθμιση που συζητάμε είναι άλλη μια θηλιά στο λαιμό των ελλήνων πολιτών, άλλη μια σειρά μέτρων που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και φυσικά κάνουν τη ρευστότητα και την ανάπτυξη μακρινό όνειρο».

Η βουλευτής, απευθυνόμενη στον μοναδικό υπουργό που ήταν παρών(!) ρώτησε την κυβέρνηση αν έχει υπολογίσει το δημοσιονομικό όφελος που θα προέκυπτε από μία δίκαιη φορολόγηση του μεγάλου εφοπλιστικού και χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, δεδομένου ότι η συμμετοχή των εφοπλιστών στη φορολογία είναι της τάξης των 130 εκ. σε σύνολο 2,5 δις ευρώ.

Επέκρινε την προτεινόμενη φορολογική κλίμακα των τριών συντελεστών για μισθωτούς-συνταξιούχους, σημειώνοντας ότι «βαδίζουμε ολοταχώς προς το νεοφιλελεύθερο «όνειρο»: ένας μόνο συντελεστής για όλους, πλούσιους και φτωχούς»!

Επεσήμανε τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων που εξαθλιώνουν μικροϊδιοκτήτες ακινήτων, μικροκαλλιεργητές και ελεύθερους επαγγελματίες,  απειλούν με λουκέτο ατομικές και Συνεταιριστικές επιχειρήσεις, την ώρα που καθιστούν τη χώρα μας φορολογικό παράδεισο για πλοιοκτήτες «με ελληνική ή και ξένη σημαία».

Αναφερόμενη δε σε τοπικά προβλήματα όπως εκείνα με τις αλλαγές στις ΔΟΥ της περιοχής του Κιλκίς, η βουλευτής τόνισε ότι, όχι μόνο δεν διευκολύνουν τις  συναλλαγές των πολιτών όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά υποβάλλουν τους εργαζόμενους σε αυτές σε βίαιη επιδείνωση της ζωής τους.

Η βουλευτής απέδωσε στην Κυβέρνηση αντιδημοκρατική συμπεριφορά, επισημαίνοντας την πλειάδα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες κυβερνά, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε: «Λυπούμαστε πολύ που δε μπορούμε να ψηφίσουμε άλλο ένα τερατούργημά σας, που θα οδηγήσει στην απόγνωση όσους πολίτες μέχρι τώρα ακόμη κατορθώνουν να στέκονται στα πόδια τους. Ο μόνος σας στόχος – που πλέον όλοι έχουν καταλάβει και μόνο εσείς αρνείστε ακόμη να παραδεχτείτε – είναι να μείνετε πιστοί στις επιταγές των δανειστών μας και να καταφέρετε μέχρι το τέλος της θητείας σας – που είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζετε – να κάνετε μια ακόμη βίαιη αναδιανομή του πλούτου εις βάρος των πολλών, μέσω της φορολόγησης και να καταφέρετε να μαζέψετε τον πλούτο αυτής της χώρας στα χέρια των λίγων και εκλεκτών σας. Αυτό που εσείς ονομάζετε σχέδιο νόμου εμείς το ονομάζουμε συρραφή στοχευμένων μέτρων για την εξόντωση του λαού».

Τέλος, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση τόνισε : «Για άλλη μια φορά μας δείξατε τους φίλους σας. Ταυτόχρονα όμως διαλέξατε και τους εχθρούς σας. Τους φτωχούς και ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας, τη βαθειά πληγωμένη μέση ελληνική οικογένεια, τη νεολαία. Κι αυτοί είναι πιο πολλοί. Η δικαιολογημένη οργή τους θα σας πνίξει, και με τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει, όχι μόνο ένα απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά και μια καινούργια ζωή για το λαό και τη νεολαία μας, απαλλαγμένη από τα αρπαχτικά που κρύβετε στον κόρφο σας…Μια ζωή με ελπίδα, προοπτική και κοινωνική δικαιοσύνη!».

Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε