My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οι πολίτες για τον Πολιτισμό

Νέα πανελλαδική έρευνα με τίτλο «Οι Πολίτες για τον Πολιτισμό_ CitizenTalks», πραγματοποιεί η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (α.μ.κ.ε) CulturePolis μέσω Διαδικτύου, από 19 Σεπτεμβρίου έως 26 Οκτωβρίου 2018.

Η έρευνα απευθύνεται στους πολίτες – κατοίκους των πόλεων και χωριών της Ελλάδας, με στόχο να καταγραφεί η γνώμη τους και να κατατεθούν οι δικές τους προτάσεις όσον αφορά στον πολιτισμό στους δήμους τους.

Εδώ μπορεί ο κάθε πολίτης να απαντήσει στο σχετικό ερωτηματολόγιο.

Η νέα έρευνα έρχεται να συμπληρώσει την αντίστοιχη για την «Πολιτιστική Στρατηγική των Ελληνικών Πόλεων», που πραγματοποιήθηκε το 2016 και 2017 και αναφερόταν στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά και προοπτικές κάθε δήμου, τις ανάγκες του για πολιτιστική ανάπτυξη καθώς και την αυτο-αξιολόγηση της πολιτιστικής στρατηγικής (βλ. Σύνοψη έρευνας 2016-7: http://bit.ly/2Qjt1WQ).

Μέσω της νέας έρευνας, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και διεξάγεται με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, η ομάδα της CulturePolis θα σκιαγραφήσει το πώς βλέπουν οι πολίτες τους Δήμους, στους οποίους κατοικούν και θα ανιχνεύσει τις πολιτιστικές τους ανάγκες.

Ο θεματικός πυλώνας επικεντρώνεται στην πολιτιστική δραστηριότητα των Δήμων τους, πώς την κρίνουν οι πολίτες, ποιες πρωτοβουλίες θεωρούν οι πολίτες κατάλληλες για την περιοχή τους αλλά και ποιες ανάγκες έχουν οι ίδιοι στο χώρο του πολιτισμού και πώς εν γένει αντιλαμβάνονται τις πολιτιστικές δραστηριότητες και τον πολιτισμό στη ζωή τους.

Η συγκριτική ανάλυση των δεδομένων με την παλαιότερη έρευνα της CulturePolis θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση του ποιες είναι οι ανάγκες των πολιτών και εάν αυτές γίνονται αντιληπτές από τους δήμους, στους οποίους κατοικούν, καθώς και το πώς αντιλαμβάνονται και προσλαμβάνουν οι πολίτες τις δραστηριότητες αυτών των δήμων.

Ο πολιτισμός οφείλει να είναι πολυφωνικός και για όλους !
Πάρε κι εσύ μέρος στη νέα αυτή έρευνα για τον πολιτισμό – η γνώμη σου μετράει!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κωνσταντίνα Καραμέρη, Υπεύθυνη Έργων CulturePolis, email: citizentalks2018@culturepolis.org τηλ. επικοινωνίας: 6955365043

CULTUREPOLIS

H CulturePolis είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (α.μ.κ.ε) με έδρα την Κέρκυρα, Ελλάδα (ίδρυση το 2006), που κατατάσσεται στις ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (Civil Society Organisations – CSOs) και δραστηριοποιείται κυρίως στην Ευρώπη και Μεσογειακή Λεκάνη. Βασικός της σκοπός είναι η συμβολή – μέσα από την έρευνα, την ανάλυση, τη συζήτηση και το διάλογο καθώς και στοχευμένες δράσεις στην ενημέρωση / ευαισθητοποίηση φορέων και κοινού σε θέματα που άπτονται :

⦁ του πολιτισμού και των τεχνών υπό την ευρύτερη δυνατή έννοια
⦁ του διαπολιτισμικού διαλόγου και την ανάδειξη των διαφόρων πολιτιστικών ταυτοτήτων σε κάθε τόπο
⦁ της βιωσιμότητας σε όλες της τις εκφάνσεις
⦁ της προώθησης καινοτομικών προσεγγίσεων και νέων τεχνολογιών στην κοινωνία και οικονομία
⦁ της δημιουργικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας

⦁ www.culturepolis.org

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ιδρύθηκε με σκοπό τη μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου κάθε εποχής, καθώς και την καταγραφή και η διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών.

Η ενίσχυση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου με πρωτοβουλίες και προτάσεις, καθώς και η προώθηση και ενίσχυση της ευρωπαϊκής κουλτούρας και της πολιτισμικής ένωσης των λαών της Ευρώπης.

Η επίτευξη του παραπάνω σκοπού πραγματώνεται με:

⦁ Την λειτουργία Πολιτιστικού Κέντρου που περιλαμβάνει Θέατρο, Κινηματογράφο, χώρο εκθέσεων κα.
⦁ Τις συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την παραγωγή και προβολή θεαμάτων, εκθέσεων κοκ
⦁ Τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, workshops, σεμινάρια κα
⦁ Την εισαγωγή νέων θεσμών στο Θέατρο και τον Κινηματογράφο με έμφαση στους νέους καλλιτέχνες – δημιουργούς
⦁ Την θέσπιση προγράμματος υποτροφιών σε νέους καλλιτέχνες – δημιουργούς

⦁ https://www.mcf.gr/index.php/el/

ΕΛCULTURE

Το ελculture είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα σύγχρονου πολιτισμού.

Το βασικό του τμήμα αποτελείται από το elculture.gr, μια ιστοσελίδα καθημερινής ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τον πολιτισμό. Το ελculture δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2007 και στελεχώνεται από μια ομάδα έμπειρων πολιτιστικών συντακτών, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ελculture διαχειρίζεται την πολιτισμική πληροφορία χρησιμοποιώντας εκδηλώσεις και δρώμενα ως βασικό πυρήνα του. Παρουσιάζει τις εκδηλώσεις αυτές με τη μορφή προτάσεων στο κοινό και τις οργανώνει με τη μορφή ατζέντας.

Επιπλέον, το ελculture φιλοδοξεί να κρατήσει το κοινό ενήμερο σχετικά με σημαντικές ειδήσεις και εξελίξεις στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών με όλη τη σχετική αρθρογραφία: συνεντεύξεις, κριτικές, απόψεις, αφιερώματα, ανακοινώσεις ειδικού ενδιαφέροντος.

Σχολιάστε