My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι κούκλες της Ειρήνης είναι εδώ!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Κιλκίς ανοίγει σήμερα Τετάρτη 1 Οκτωβρίου την αυλαία, υποδεχόμενο για 14 μέρες 29 θιάσους από 14 χώρες, με 31 διαφορετικά θεατρικά έργα και περισσότερες από 100 παραστάσεις, ενώ στα πλαίσιά του θα διεξαχθούν 5 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίχτες, 20 εργαστήρια στα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με 25 νέους δημιουργούς και ομάδες να μεταμορφώνουν το Κιλκίς σε ένα διεθνές σταυροδρόμι Τέχνης και Πολιτισμού.

festival-kouklotheatrou-kilkis-001Κλείνοντας τα 16 του χρόνια, το Φεστιβάλ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει, παρά το γεγονός ότι το 2015 τελειώνει η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται, βλέπετε, για το μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ, που όχι μόνο παρουσιάζει τις τάσεις αυτής της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο, αλλά ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας, και της Ευρώπης ακόμη, καθώς έχει κληθεί ακόμη και στη μακρινή Νότια Κορέα.

Το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται απ` το ΕΣΠΑ με 200.000 ευρώ το χρόνο από το 2010, και σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Χουάνχο Κοράλες, γίνονται ήδη κινήσεις ώστε να συνεχίσει το φεστιβάλ να υπάρχει με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

festival-kouklotheatro-580x386Πέραν των άλλων ευρωπαϊκών φεστιβάλ και οργανισμών, φέτος το Φεστιβάλ του Κιλκίς συνεργάζεται και με το αντίστοιχο πολύ γνωστό παγκοσμίως Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Κωνσταντινούπολης, ώστε να μοιραστούν τα έξοδα πρόσκλησης καλλιτεχνών.

Πέραν των Ελλήνων καλλιτεχνών, που στο Κιλκίς βρίσκουν τον μοναδικό στο είδος του θεσμό για να παρουσιάσουν τη δουλειά, το μεράκι και την τέχνη τους, στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες και θίασοι από την Αγγλία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ν. Κορέα, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

kouklotheatroΚάποιες εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν και στη Θεσσαλονίκη, σε ανοιχτούς χώρους, όπως η πλατεία Λευκού Πύργου, η πλατεία Αριστοτέλους και η πλατεία Αθωνος, ενώ το φεστιβάλ θα μπει και σε νοσοκομεία, μέσω ενός σχήματος «κλόουν-γιατρών», μια θεσμοποιημένη «υπηρεσία» στα νοσοκομεία Παίδων του εξωτερικού, με μέλη εξειδικευμένους κλόουν που συνεργάζονται με τους γιατρούς για την ψυχολογική και θεραπευτική στήριξη των παιδιών-ασθενών.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πούλμαν που γίνεται σκηνή, στην οποία οι πρωταγωνιστές -μέλη μιας οικογένειας καλλιτεχνών του δρόμου από την Ιταλία- δίνουν παραστάσεις με κούκλες που κατασκευάζονται επί τόπου από μπαλόνια και πλαστικές σακούλες και κάποια μέρη του σώματος του κουκλοπαίχτη.

Για το πλήρες πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς κάντε κλικ στο σχετικό μπάνερ που βρίσκεται στη δεξιά στήλη της αρχικής σελίδας του ΚΙΛΚΙΣ24.

Σχολιάστε