My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οι κεφάτες Αποκριές στο Κιλκίς

apokriesΜε αστείρευτο κέφι, με χορό, μουσική και μασκαράδες έντυσε το φετινό αποκριάτικο σκηνικό ο Δήμος Κιλκίς σκορπίζοντας ευθυμία και ζωντάνια στην πόλη του Κιλκίς. Τα πολύχρωμα θεάματα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών δημοτών, μικρών και μεγάλων, που αψήφισαν το κρύο, και μοιράστηκαν με το Δήμο Κιλκίς με παιδική λαχτάρα τη χαρά της ενεργού συμμετοχής στα αποκριάτικα δρώμενα. 

”Ο γάμος τη Αλεξίκα και τη Ελπίδας”, το κυνήγι του θησαυρού, η εντυπωσιακή συναυλία των sixties, οι latin χοροί των γυμναστηρίων του Κιλκίς απογείωσαν το κέφι ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε οργανωμένη παρέλαση καρναβαλιστών, των μασκαράδων με καπέλα.

Το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς πραγματοποιήθηκαν με ξεχωριστή επιτυχία ειδικότερα:

Η θεατρική παράσταση ”Ο γάμος της Αλεξίκα και τη Ελπίδας”. Ένα αυτοσχέδιο λαϊκό δρώμενο στον προαύλιο χώρο του 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με αναβίωση του παραδοσιακού ποντιακού γάμου, με θρακιώτικες συμβολές, ευφάνταστους σατιρικούς διαλόγους και πολιτικά μηνύματα της επικαιρότητας! Η πολυμήχανη ζωντοχήρα Ζωγράφα πάντρεψε τελικά τη σιτεμένη κόρη της Ελπίδα με τον Αλεξίκα υπό τις ευλογίες της μάνας της γιαγιάς Ελλάδας που πότε ήταν στα καλά της και πότε είχε χαμένα τα λογικά της.

Ο χορός από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Επταλόφου, Κάτω Ποταμιάς, Μεγάλης Βρύσης, Πικρολίμνης, Πυργωτού και η ποντιακή λύρα προσέδωσαν στο γαμήλιο μυστήριο την αίγλη της παράδοσης και της ευθυμίας που μεταδόθηκε άμεσα στο πολυάριθμο κοινό.

xorosΤην επομένη, σειρά είχε το Κυνήγι του Θησαυρού. Διακόσια πενήντα παιδιά, χωρισμένα σε εικοσιοκτώ ομάδες έγιναν ”Κυνηγοί της μεγάλης περιπέτειας”, ξεχύθηκαν από άκρου εις άκρον, ακολούθησαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν για να βρουν το θησαυρό μέσα στην πόλη, έπαιξαν, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και διασκέδασαν. Την ίδια ώρα η πλατεία Ειρήνης δονείτο από λάτιν μουσικές και χορούς, με κλασικές αποκριάτικες χορογραφίες από τα γυμναστήρια ”Παλμός” “La vida es un carnaval”, ”Κinesis” με την παρουσίαση του προγράμματος “Karnival party by Kinesis” και ”Ευ Ζην” με την παρουσίαση του προγράμματος “Ευ ζην party”.

Το αποκριάτικο πάρτυ συνεχίστηκε και τις βραδινές ώρες. Το γυμναστήριο “Yoga-pilates house” παρουσίασε το πρόγραμμα “Zumba dancers” ενώ το γυμναστήριο “Κinesis” συνέχισε με αποκριάτικους χορούς. Έγινε η ανακήρυξη των νικητών, δόθηκαν τα βραβεία και τη σκυτάλη παρέλαβε ο Αιμίλιος και τη Τζούλια Μωσαϊδου που διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι αργά, με ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας των sixties.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, με την πρώτη Κιλκισιώτικη παρέλαση καρναβαλιστών προεξαρχούσης της ομάδας κρουστών Aidos και των πληρωμάτων του συλλόγου κρουστών Αιγινίου, του συλλόγου περιπατητών, των παιδιών του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, των παιδιών του αθλητικού συλλόγου “Αίας”, των παιδιών του 2ου, 3ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, των “Ανώνυμων και των “Ξέμπαρκων”. Τα πληρώματα ξεκίνησαν από την αναπλασμένη περιοχή του Κήπου – Πάρκου, κατηφόρισαν την 21η Ιουνίου και κατέληξαν στην πλατεία Ειρήνης όπου η ομάδα κρουστών Aidos διασκέδασε μικρούς και μεγάλους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ του Δήμου Κιλκίς σε όλους τους συμμετέχοντες και στους εθελοντές που ακάματα και πρόθυμα μας στηρίζουν.

Και του χρόνου…

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε