My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οι δραστηριότητες του Ορειβατικού Κιλκίς

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-18,19-01-14 (33)18-19/01:ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου  2014 ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εξόρμησή του στην Καλαμπάκα και στα Μετέωρα, στα πλαίσια της οποίας έκοψε και τη βασιλόπιτα του 2014. Στην εξόρμηση συμμετείχαν σχεδόν 50 μέλη, φίλοι του αλλά και αρκετά παιδιά, αποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα του, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ ικανοποιητικό σύνολο για τα δεδομένα της εποχής.

Τις δύο ημέρες επισκεφτήκαμε τα θαυμαστά μοναστήρια τα οποία λες και φύτρωσαν πάνω στους εντυπωσιακότατους βράχους εδώ και πολλά χρόνια – φτιαγμένα από τον 10ο έως 15ο αιώνα – προσφέροντας άπλετη θέα προς την πόλη της Καλαμπάκας και στα βουνά της Πίνδου. Περπατήσαμε στα μονοπάτια τους, ανεβήκαμε τις σκάλες, περάσαμε κυριολεκτικά μέσα από σκαλισμένους βράχους, προσκυνήσαμε ευλαβικά, επισκεφτήκαμε και εντυπωσιαστήκαμε από τις εκθέσεις των χειρόγραφων και των κειμηλίων που βρίσκονται εκεί. Διανυκτερεύσαμε σ’ ένα όμορφο, και φιλόξενο ξενοδοχείο μέσα στην Καλαμπάκα με εξυπηρετικότατο προσωπικό.  Το βράδυ του Σαββάτου στη σάλα του ξενοδοχείου κόψαμε τη βασιλόπιτα, μετά το νοστιμότατο και προσεγμένο δείπνο που προσέφερε η κουζίνα του. Ακολούθησε ωραίο γλέντι συνοδεία της κιθάρας, της υπέροχης φωνής αλλά και του κεφιού του Κιλκισιώτη καλλιτέχνη Ηλία Μωσαΐδη που μας τίμησε με το παραπάνω, παρέα όμως και με τον Παναγιώτη και τον Θανάση που συμμετείχαν με περίσσιο κέφι.

Την Κυριακή μετά την επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας αναχωρήσαμε για την όμορφη πόλη των Τρικάλων, όπου περπατήσαμε στα σοκάκια της, στον πεζόδρομο, γευστήκαμε τις νοστιμιές της και έτσι ικανοποιημένοι όλοι επιστρέψαμε στην πόλη μας.

Υ.Γ. Τυχερή της βασιλόπιτας ήταν η Μαρία Αναστασιάδου, μέλος του συλλόγου για πολλά χρόνια, που συμμετέχει ανελλιπώς στις εξορμήσεις μας.

Να ’σαι τυχερή Μαρία και του χρόνου με υγεία!!!

Β) Επόμενες δραστηριότητες

  26/01: ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί μονοήμερη εξόρμηση του Συλλόγου στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν καθώς είναι και το μοναδικό με αξιόλογη ποσότητα χιονιού, πλήρως οργανωμένο  προσφέροντας δυνατότητες ενοικίασης και εκμάθησης σκι για αρχάριους και προχωρημένους. 

Ελάχιστος αριθμός ατόμων για την πραγματοποίησή της είναι τα 20 άτομα. Σε περίπτωση λιγότερων συμμετοχών θα κινηθούμε με τα οχήματά μας.

Αρχηγός εκδρομής:  Ασλανίδης Παναγιώτης (6946332914)

Εκκίνηση :Το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου στις 7:00 π.μ. από την πλατεία Ειρήνης.

Κόστος συμμετοχής: 15€ (για το λεωφορείο).

Σχολιάστε