My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οι δήμοι του νομού Κιλκίς έστειλαν τις λίστες εφεδρείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΙΛΚΙΣ24, οι δυο δήμοι του νομού μας, απέστειλαν ήδη τις λίστες με τους εργαζόμενους που εμπίπτουν με βάση το 3ο μνημόνιο στο καθεστώς της “εργασιακής εφεδρείας”.

Βέβαια, για τον Δήμο Παιονίας η λίστα αυτή είναι κενή, καθώς ουδείς απ` τους εργαζόμενους συμπεριλαμβάνεται στις κατηγορίες που μπαίνουν σ` εφεδρεία, όμως για τον Δήμο Κιλκίς στη λίστα αναγράφονται 21 ονόματα. Πάντως, τα 4 απ` αυτά θα εξαιρεθούν απ` την εφεδρεία λόγω κάποιων προβλέψεων της εφαρμοστικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Ωστόσο, στον δήμο πιστεύουν ότι κι οι υπόλοιποι θα εξαιρεθούν επειδή ο αριθμός 21 αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% του συνόλου των διοικητικών υπαλλήλων, κάτι που επίσης προβλέπεται.

Οι δήμοι που έστειλαν ήδη τις ζητηθείσες λίστες, θεωρούν ότι η πράξη τους αυτή δικαιώνεται μετά τον κυβερνητικό εκβιασμό που εκδηλώθηκε χθες: Το υπουργείο προειδοποίησε με εγκύκλιο-τελεσίγραφο ότι θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας όλοι οι υπάλληλοι εάν δεν αποσταλούν τα στοιχεία.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή θα έχουμε πάλι καταλήψεις των δημαρχείων σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, καθώς οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της “εργασιακής εφεδρείας”.

Νέα συνέλευση των εργαζομένων του νομού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Πολύκαστρο, όπου ενδέχεται ν` αποφασιστεί και περετέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αναστολή λειτουργίας διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών των δήμων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα ληφθεί μέριμνα για λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, των παιδικών σταθμών, των ΚΕΠ και των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.

Ταυτόχρονα, απ` την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλιμακωθούν και οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ με στόχο πάντα την λεγόμενη “εργασιακή εφεδρεία”.

Σχολιάστε