My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Οι άταφοι νεκροί στο αλβανικό μέτωπο

Απ` τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου σκοτώθηκαν 11.911 Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες. Η συντριπτική πλειοψηφία σκοτώθηκε, εντός της αλβανικής επικράτειας. Λίγοι πεσόντες είναι ενταφιασμένοι σε κάποιο νεκροταφείο, ενώ διάσπαρτα και εγκαταλειμμένα οστά Ελλήνων στρατιωτών, υπάρχουν σε πλαγιές, βουνά και δάση 7.948 τον αριθμό.
Εβδομήντα τρία χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και οι νεκροί μας, εγκαταλελειμμένοι στα πεδία των μαχών, ακόμα περιμένουν δικαίωση από την πατρίδα στην οποία χάρισαν τα νιάτα τους. Μαζί μ’ αυτούς και οι συγγενείς τους που δεν έχουν πού ν’ ανάψουν ένα κερί και ένα καντήλι στη μνήμη τους.

Το ελάχιστο που μπορούσαν ή μπορούν να κάνουν οι συγγενείς για τους δικούς τους νεκρούς τους ήταν ή είναι να αποτίνουν φόρο τιμής με την συμμετοχή τους στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου που για αυτούς αλλά και όλον τον ελληνισμό ήταν και είναι ήμερα μνήμης , είναι σαν να ανάβουν ένα κερί στον ανύπαρκτο τάφο τους.

Δυστυχώς όμως, αυτή η ιερή ημέρα μνήμης προς τιμήν τους, η οποία κορυφώνεται με τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις, τα τελευταία χρόνια όπως και φέτος κατάντησε να πραγματοποιούνται με μπάρες και κιγκλιδώματα διαχωρισμού και αποκλεισμού των πολιτών, των γονιών από τους παρελαύνοντες και τους “επισήμους. 

Όλη αυτή η εικόνα αποτελεί όνειδος για την Δημοκρατία, παραπέμποντας σε άλλες εποχές και σπίλωση της μνήμης των νεκρών μας πολεμιστών του ΕΠΟΥΣ του ΄40.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Κιλκίς έχοντας συναίσθηση αυτής της μεγάλης εκκρεμότητας ταφής των νεκρών, καταδικάζει αυτήν την εικόνα αστυνόμευσης των παρελάσεων και της σπίλωσης της μνήμης τους.

Η ταφή των νεκρών και μάλιστα των πολεμιστών, αποτελεί για όλους Έλληνες, ιερό χρέος και υπέρτατο καθήκον, εσωτερική ανάγκη και εθνική επιταγή. Δεν είναι μια απλή, τυπική διαδικασία.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ”

Σχολιάστε