My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Ξεπέρασαν κάθε όριο ευτελισμού”

«Η Ν.Δ. ξεπέρασε κάθε όριο ευτελισμού των θεσμών», τονίζει ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, σε δήλωσή του για το καυτό πολιτικό θέμα αυτού του Αυγούστου, δηλαδή τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, μεταξύ των οποίων και αυτό του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη.

Η δήλωση του κ. Φραγγίδη έχει ως εξής:

“Η εξαιρετικά επικίνδυνη και αποτροπιαστική ενέργεια της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου του τρίτου κόμματος της Βουλής Νίκου Ανδρουλάκη, και ο τρόπος αντιμετώπισής της από τη Νέα Δημοκρατία, ξεπέρασε κάθε όριο ευτελισμού των θεσμών.

Όλες αυτές τις μέρες, τα στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούσαν με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας μεθόδους ψεύδους και παντελούς έλλειψης πολιτικού πολιτισμού, να υποβαθμίσουν το θέμα.

Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει ο λαός μας. Η ομολογία της κυβέρνησης για παρακολούθηση του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επί τρεις μήνες – πριν  και μέχρι την εκλογή του – από την ΕΥΠ, της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Μητσοτάκης, οι παραιτήσεις του πιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, αποδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες του Πρωθυπουργού και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Θυμίζουν στους Έλληνες πολίτες, πως ακόμα και στις μέρες μας εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. νοοτροπίες και υποστηρικτές δράσεων παράνομων και οργανωμένων αδιαφανών μηχανισμών, που πλήττουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και στο τέλος, την ίδια τη δημοκρατία.

Η Δημοκρατική Παράταξη και ο πρόεδρος της Νίκος Ανδρουλάκης, θα συνεχίσουν να κινούνται με θεσμικό και αποφασιστικό τρόπο, μέχρι να λάμψει η αλήθεια, να υπάρξει διαφάνεια παντού και να ενισχυθεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Πάνω από όλα, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

Η υπέρτατη αξία της Δημοκρατίας χρειάζεται σε όλα τα επίπεδα την υποστήριξη όλων όσων πιστεύουν σε αυτή.”

Νέα δήλωση

Σε νέα δήλωσή του για το θέμα, με τίτλο «υποκρισία, ψεύδη, αστείες δικαιολογίες και μικροπρέπεια», ο κ. Φραγγίδης αναφέρει:

“Ο πρωθυπουργός με τη δήλωσή του επιβεβαίωσε και ενίσχυσε την άποψη πως η ΝΔ και ο ίδιος αντιμετωπίζουν μια επικίνδυνη και αποτροπιαστική ενέργεια παράνομων, οργανωμένων και αδιαφανών μηχανισμών να παρακολουθούν το κινητό του προέδρου του τρίτου κόμματος της Βουλής, Νίκου Ανδρουλάκη, με υποκρισία, ψεύδη, αστείες δικαιολογίες και με μικροπρέπεια, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής και ηθικής αξιοπρέπειας. 

Ο κ. Μητσοτάκης, που προΐσταται της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δήλωσε πως δε γνώριζε για την παρακολούθηση επί τρίμηνο του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Θεώρησε νόμιμη αυτή την ενέργεια, χωρίς να μας πει γιατί και από ποιον ζητήθηκε η παρακολούθηση αυτή.

Αλήθεια, πώς οι Έλληνες πολίτες να εμπιστεύονται έναν Πρωθυπουργό για την εγγύηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων, τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος, για τη διαφάνεια παντού και στο τέλος για την ίδια τη Δημοκρατία, όταν δηλώνει πως έχει άγνοια για ενέργεια καταπάτησης αυτών; 

Όσο και αν προσπαθούν η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός να υποβαθμίσουν τα γεγονότα, η αλήθεια θα λάμψει και οι πολιτικές και ηθικές τους ευθύνες θα γίνουν γνωστές στον ελληνικό λαό. 

Όλοι μας κρινόμαστε από τη πρακτική και τις πράξεις μας και ο κ. Μητσοτάκης με βάση αυτά κρίνεται κατώτερος των περιστάσεων. Είναι υπέρτατη η αξία της Δημοκρατίας και καμία έκπτωσή της δεν δικαιολογείται και δεν γίνεται ανεκτή.”

Σχολιάστε