My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η επίσκεψη Κουντουρά στο νομό μας -

Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά η αναβάθμιση της Δοϊράνης

Ξεκινά άμεσα το έργο “Βελτίωση και Αναβάθμιση Υποδομών Προσβασιμότητας στη λίμνη Δοϊράνη”.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 475.000 ευρώ  με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προβλέπονται εργασίες βελτίωσης των υποδομών πρόσβασης στη λίμνη Δοϊράνη και εργασίες καλλωπισμού του παραλίμνιου μετώπου της.

Ειδικότερα, εργασίες θα εκτελεστούν στην προβλήτα δίπλα στο Μουσείο, καθώς και στο μονοπάτι που βρίσκεται στην παραλίμνια περιοχή.

Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, το δάπεδο της προβλήτας θα επενδυθεί με συνθετική ξυλεία, ενώ από την πλευρά του καναλιού υπερχείλισης θα τοποθετηθούν προστατευτικά ξύλινα κιγκλιδώματα.

Επίσης, εργασίες θα εκτελεστούν στο μονοπάτι και στον χώρο γύρω απ’ αυτό. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν βοτσαλόπλακες και θα αναπτυχθούν χώροι ξεκούρασης με παγκάκια,  τραπεζόπαγκους και δύο πέτρινες κρήνες.

Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή ηλεκτρικού δικτύου για τον φωτισμό της προβλήτας, του μονοπατιού στην παραλίμνια περιοχή και του τμήματος του οδικού δικτύου που οδηγεί προς το τελωνείο.

Προκειμένου να υπάρχει εναρμονισμός με το φυσικό περιβάλλον και τον  οικολογικό χαρακτήρα της παρέμβασης, επιλέχθηκαν οι ιστοί φωτισμού της προβλήτας να είναι φωτοβολταϊκοί με συσσωρευτές για μεγάλη αυτονομία.

Τέλος, θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης για τις βρύσες που θα τοποθετηθούν  στο χώρο.

 «Οι παραπάνω υποδομές θα κατασκευαστούν με τέτοιον τρόπο ώστε οι επεμβάσεις να μην επιβαρύνουν τη λίμνη», υπογραμμίζει ο κ. Βεργίδης, επισημαίνοντας ότι «οι υποδομές θα αποτελούνται από τέτοια υλικά που θα είναι συμβατά με τον χαρακτήρα της περιοχής, που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, και θα αντέχουν στις ειδικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτήν».

Η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου έγινε σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου, από τον αντιπεριφερειάρχης Ανδρέα Βεργίδη και εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας “Τερζής Βασίλειος- Μπαϊρακλιλής Αργύριος”,  παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΕ Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου είχε υπογραφεί η πρώτη σύμβαση – με μίσθωση μηχανημάτων – για το έργο του καθαρισμού από φερτά υλικά, απορρίμματα και αυτοφυή βλάστηση στο κανάλι υπερχείλισης της λίμνης Δοϊράνης, αλλά και της κοπής και εκρίζωσης δέντρων εντός των υδάτων.

Η φύση των εργασιών σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά τοποθεσία απαιτεί τη συνεχή εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς, η οποία εκτέλεσε όλες τις σχετικές μελέτες και θα επιβλέψει την υλοποίηση των σχετικών εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αρχές του 2021.

Σχολιάστε