My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ξενάγηση στην “Πόλιν των Μορρυλίων”

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την “Πόλιν των Μορρυλίων”, είχαν υπάλληλοι της Π.Ε. Κιλκίς στη διάρκεια ενημέρωσης από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Γεωργία Στρατούλη, στο αίθριο του Διοικητηρίου, όπου φιλοξενείται από τον Μάρτιο του 2020 η ψηφιακή μορφή της περιοδικής/περιοδεύουσας έκθεσης “ΜΟΡΡΥΛΙΩΝ ΠΟΛΙΣ”.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ προηγήθηκε αντίστοιχη παρουσίαση σε μαθητές/τριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου και σε πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΕφΑ Κιλκίς.

Τηρώντας αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας και αποτροπής του Covid 19, οι συμμετέχοντες στις διαδοχικές παρουσιάσεις ενημερώθηκαν για την πόλη της αρχαίας Μορρύλου που βρίσκεται στον οικισμό των Άνω Αποστόλων, περ. 18 χλμ. νότια του Κιλκίς, η οποία διέθετε εύπορους χορηγούς χάρη στην υψηλή παραγωγικότητα των εδαφών της και την αγελαδοτροφία, και ήταν γνωστή για το επιφανές Ιερό-θεραπευτήριο του θεού Ασκληπιού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υπέγραψε πρόσφατα προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αρχαιολογικές εργασίες 2020 για την ανάδειξη της αρχαίας Μορρύλου (νυν Άνω Απόστολοι) Π.Ε. Κιλκίς», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ από το πρόγραμμα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Σχολιάστε