My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ξεμπλόκαρε ο Κιλκίς-Μαυρονέρι

Ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα της Κεντρικής Μακεδονίας ξεμπλόκαρε έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, που ξεπέρασε τον έναν χρόνο, με την οριστική εκδίκαση των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων.

dromos-kilkisΠρόκειται για τα 5.170 μέτρα του δρόμου από τον κόμβο Μαυρονερίου μέχρι και την είσοδο του Κιλκίς, έργο το οποίο κινδύνευσε να χαθεί, καθώς οι μεγάλες καθυστερήσεις το έβγαλαν εκτός χρονοδιαγραμμάτων.

Ευτυχώς η οριστική τιμή των απαλλοτριώσεων προσδιορίστηκε στα 3,5 εκατ. ευρώ και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε να διασφαλίσει και τη χρηματοδότησή του μέσω του νέου ΕΣΠΑ κι έτσι το έργο μπορεί πλέον απρόσκοπτα να κατασκευαστεί.

Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΚΜ το έργο είχε προϋπολογισμό 25,9 εκατ. ευρώ και τελικά συμβασιοποιήθηκε με 18,5 εκατ. ευρώ. Θα είναι ένα από τα λεγόμενα έργα-γέφυρες ανάμεσα στην τρέχουσα και την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας είναι από τους πλέον σημαντικούς, καθώς συνδέει τη χώρα με τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, ενώ δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, με οχήματα διεθνών μεταφορών να διέρχονται καθημερινά. Επίσης θα εξυπηρετεί πλέον επαρκώς και τη βιομηχανική περιοχή του Σταυροχωρίου Κιλκίς, ικανοποιώντας ένα από τα πάγια αιτήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκεί.

Εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας αναφέρουν ότι με την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος μαζί με την αποπεράτωση του επίσης δρομολογημένου έργου από τη Νέα Σάντα μέχρι την Άσσηρο (δημοπρατήθηκε και εξελίσσεται) ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε