My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ξένες εταιρίες ψάχνουν σε Κιλκίς: Πετρέλαιο υπάρχει!

Στην Κυριακάτικη Real news δημοσιεύεται ένα ρεπορτάζ για έρευνα ξένων εταιριών σε δώδεκα περιοχές της χώρας όπου σύμφωνα με στοιχεία υπάρχει πετρέλαιο. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι και το Κιλκίς.

Ξένες εταιρίες ψάχνουν πετρέλαιο και στα σπλάχνα της Κιλκισιώτικης γης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης   Real news δώδεκα χερσαία οικόπεδα για τα οποία υπάρχουν στοιχεία ότι διαθέτουν υδρογονάνθρακες, έχουν τεθεί στο στόχαστρο των εταιριών αυτών και μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν την αναζήτηση του μαύρου χρυσού.

Οι υποψήφιες χρυσοφόρες περιοχές είναι ο Έβρος, τα Γρεβενά, η Αιτωλοακαρνανία, η Μεσσηνία, η Χαλκιδική, οικόπεδο της Θεσσαλονίκης, ο Νέστος, η Πρέβεζα, η Αχαϊα, η Κυλήνη αλλά και οικόπεδα σε Κιλκίς και Κομοτηνή.

Την καταγραφή για την ύπαρξη των υδρογονανθράκων έκανε το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων παρά ταύτα οι γεωτρήσεις έγιναν στο παρελθόν με πρόχειρο τρόπο. Με τη νέα τεχνολογία όμως ισχυρίζονται ειδικοί του ΥΠΕΚΑ εάν πραγματοποιηθούν νέες έρευνες τα αποτελέσματα θα μας εκπλήξουν.

Οι πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη πετρελαικού κοιτάσματος πουλήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο στους ενδιαφερόμενους έναντι 1 εκατ. ευρώ.  Ειδικότερα τα στοιχεία αυτά, περιλάμβαναν κυρίως γεωλογικά δεδομένα και σεισμικές καταγραφές, αγοράστηκαν από δεκαεπτά συνολικά εταιρίες στη τιμή των 70.000 ευρώ το πακέτο και προήλθαν από την αξιοποίηση του Εθνικού Αρχείου Υδρογονανθράκων, όπου ήταν αποθηκευμένα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε στοιχεία για την ακριβή χωροθέτηση αυτών των δύο οικοπέδων του νομού μας που έχουν υδρογονάνθρακες.

Μαίρη Τσοτσάκη

Σχόλια
16 Σχόλια to “Ξένες εταιρίες ψάχνουν σε Κιλκίς: Πετρέλαιο υπάρχει!”
  1. Ο/Η eυα λέει:

    αγαπητοι μου κιλκισιωτες, συγνωμη που ενοχλω αλλα πεστε μου, να γελασω η΄να κλαψω με τοσει ευτυχια , με τοσο πλουτο. εσεις να μου πειτε!! εγω παντος προτιμω το πετρελαιο, ειναι πιο οικολογικο.. Αχ , δεν μπορω, θα κανω πολλους κιλιακους απο το γελιο. με το συμπαθιο……Ευα Στολτιδου
    Αλλα μη ξεχασετε , να τους γδαρετε , να ζητησετε την μανα τους και τον πατερα τους!!!!!!!!!!!!!( λετε , να ειναι το πετρελαιο στο οικοπαιδο μου????? δεν μπορει , εκει ειναι, με κινηγαει . οπου παω εχει χρυσο, ε, τωρα θα εχει πετρελαιο. παιδια χιλια συγνωμη .

  2. Ο/Η giannis λέει:

    min ekplageite an mas poun se ligo oti exoume kai koitasmata adamantina…

  3. Ο/Η giannis λέει:

    toso kairo den ta pirame prefa oti eimaste zaploutoi!!!!! eleo krisis vgikan stin epifaneia xrisoi, petrelaia kai poios kserei allo ti…………….fisika min perimenete distixoi ellines kai patriotes na ploutisete apo auta kai na vgei i ellada apo tin krisi… i krisi itan i aformi gia to ksepoulima kai tin katalisteusi autou tou amoirou topou sta ksena simferonta……………..

  4. Ο/Η katarina λέει:

    Πάρτε το χαμπάρι, με τον α ή β ή γ τρόπο, (χρυσός, πετρέλαιο, διαμάντια?) θέλουν να μας μετατρέψουν σε κρανίου τόπο. Είμαστε πολλοί στην Ελλάδα-δε θα ενοχλούσε η σταδιακή εξαφάνιση του πληθυσμού στη Μακεδονία και η μετατροπή της σε μεταλλευτικοπετρελαιο…. περιοχή με ΜΗΔΕΝ πληθυσμό.

    • Ο/Η eυα λέει:

      αυτο το χωμα ειναι δικο μου και δικο σας , λεει ο μικης Θεοδορακης.
      γιατι να γινει κρανιου τοπος, ..? για το πετρελαιο μιλαω . Στο Πρινο πηγες? Μπανια κανουν διπλα διπλα!!! Παλι την πεταξες την κοτσανα….
      και ενα αλλο ασμα
      αμα θες να φυγεις φυγαι, αμα θεσ να κατσις κατσε , να γρινιαζεις μονο παψε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σπιρτο εισαι κατερινα, αν βρουμε και αεριο μπουρλοτο θα μας κανεις

  5. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

    Έτσι ακριβώς είναι katarina, η απώτερη σκέψη των δικών μας πάνσοφων think tanks είναι η μετατροπή όλης της βόρειας Ελλάδας σε “ειδική οικονομική ζώνη”, όπου οι εξορύξεις θα είναι η κύρια και σιγά-σιγά η μόνη εξ ανάγκης πια απομένουσα παραγωγική δραστηριότητα. Και όπου βέβαια θα υπάρξει επίσης ειδικό καθεστώς εξαίρεσης από την προστατευτική για το περιβάλλον νομοθεσία. Ωστε να επιβιώσει με αξιοπρέπεια η υπόλοιπη Ελλάδα.
    Στα βουνά του χρυσού και τα ποτάμια πετρελαίου με τα οποία μας αποκοιμίζουν τα βράδυα, πρόσθεσε σε παρακαλώ και τα “τεράστια κοιτάσματα σπάνιων γαιών”, με τα οποία πολύ σύντομα θα μας παραμυθιάσουν επίσης. Για την ανακάλυψη του μποζονίου στο Κιλκίς δεν ακούστηκε τίποτα ακόμα, αλλά με τέτοια λαγωνικά στο ΙΓΜΕ και τέτοιες πρεμούρες στο ΥΠΕΚΑ ποτέ δεν ξέρεις.

    • Ο/Η eυα λέει:

      Και για αυτα ειμστε ενημερωμενει (σπανιες γαιες)….υπαρχει ο ΤΕΡΑΣΤΙΟς Τ Ζ Ε Φ Ε Ρ Η Σ, γιατι αν περιμεναμε απο εσας…….

  6. Ο/Η Μαρία Καδόγλου λέει:

    Γιάννη, έχουμε, έχουμε!!! Και μάλιστα στο ΚΙλκίς!!!

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=34441147
    Απίστευτος θησαυρός: Διαμάντια στη Βόρεια Ελλάδα

    Όπως λέει ο αγαπητός Σαράντης, αυτό που σίγουρα υπάρχει σε αφθονία είναι το κουτόχορτο…

    • Ο/Η eυα λέει:

      κυρια Καδογλου, κουτοχορτο ειναι να προτρινεις τον λαο σου να ειναι ο αφελις , να βοσκει στα λιβαδια και εσεις και οι αλλοι δημοσιοι υπαλληλοι να μας θελετε μια ηλιθεια αγελη. Σε αυτην την αγελη ανοικη και ο καθηγητης γεωλογιας που δεν ξερει οτι εχουμε διαμαντια? και να εμπιστευτω αυτον τον ανθρωπο? να του παρουν το πτυχειο που δεν θελουν να αλαξει τιποτα αλλα τα γερμανικα SUV στοΝ ΚΑΚΑΒΟ … , και γενικα να αγοραζουν γερμανικες τεχνολογιες καθε ιδους……αντε κλαψτε, κλαψτε, βοηθαει. περισσοτερο ομως βοηθαει η ΑΝΘΡΩΠΙΑ και οχι μονο φυσιολατρια…..

  7. Ο/Η eυα λέει:

    Για αυτους που δεν καταλαβαν. Ναι στα SUV ton γεωργων , που βγηκε με ιδροτα, αλλα οχι apo οικολογους στον Kακαβο υπαρχουν και φοτωγραφιες για να μην με αποκαλεσετε παραπλανευτρα. Αλλα τι λεω, σιγουρα ηταν diesel., οικολογικα.

  8. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

    Λυπούμαι πάρα πολύ για το επίπεδο λαϊκισμού και αντιεπιστημονικής χρήσης επιστημονικών στοιχείων στο οποίο έφτασαν συνάδελφοί μου γεωλόγοι ακαδημαϊκοί, παλιοί γνωστοί και κάποιοι φίλοι μου. Δεν θέλω να πω προς το παρόν περισσότερα. Επιφυλάσσομαι όμως.

    Θα ήθελα απλώς να επισημάνω πως βρισκόμαστε στο στάδιο πριν την τελική “απόβαση” στη βόρεια Ελλάδα των εξορυκτικών μεγαθηρίων. Δεχόμαστε λοιπόν στο στάδιο αυτό καταιγιστικό σφυροκόπημα από το βαρύ πυροβολικό των εισβολέων για να καμφθεί η άμυνά μας. Τα βλήματα του εχθρού είναι γεμισμένα με συμπυκνωμένο κουτόχορτο.

  9. Ο/Η eυα λέει:

    ναι ναι, στο κιλκις προσπαθειτε να κανετε την κρυπτοκαληεργια του κουτοχορτου. γιατι οχι σε μας? Α! ξεχασα. το ρητο σας. Εδω σε εμας οπως σωστα επισημανατε , εχουμε μεταλευτικη νοοτροποια…σαν δεν ντρεπεστε, μεγαλος ανθρωπος και ακομα το επικεντρο εστιαζετε επανω σας.!!! Δωστε τοπο στα νιατα!!! Κι επειδη οπως ειπαμε εχω και θειο doctor γεολογιας , καθηγητης πανεπιστημειου στη Γερμανια απο το Μελλισουργειο, θα ρωτησω αν οντος οι συναδελφοι σας ειναι λαικιστες…, γιατι και αυτος τους ξερει…αν δεν σyμφωνητε με αυτα τα λεγομενα των συναδελφων , oi σοβαροι επιστημονες κανουν δημοσιευση σε μεγαλες εφημεριδες, οχι σε επαρχιακο blog…..

  10. Ο/Η periklis λέει:

    εδω στο κιλκις αντι να εχουμε θετικη διαθεση για επενδυσεις και θεσεις εργασιας στον τοπο μας τους κοιταμε ολους τους αλλους περιεργα . Υπαρχουν καποιοι στο νομο που θελουν να ειμαστε πισω απο το φεγγαρι . Δεν ενοχλειστε με τα φυτοφαρμακα που ριχνουν ολοι οι αγροτες στην γη και ενοχλειστε μηπως υπαρχει πετρελαιο , διαμαντια , χρυσαφι κατω απο την κιλκισιωτικη γη , δεν ενοχλειστε που ο νομος ειναι γεματος ανεργους και φευγουν απο το κιλκις νεα παιδια αλλα ενοχλειστε με τα αδεσποτα σκυλια ( κορυφαιο πολιτικο θεμα ) που το αντιμετωπιζουν ολοι οι δημοι στην Ελλαδα ΚΑΙ ΔΕΝ κανουν φασριες εξω απο τα δημαρχεια για λογους εντυπωσιασμου και μονο γιατι σε ολους που ασχολουνται με την πολιτικη πρεπει να τους συνοδευει αυτη η φραση ” ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ “

    • Ο/Η katarina λέει:

      Στον Περικλή:
      μετά από όλες τις πληροφορίες, έφτασες Περικλή να βγάλεις μόνο αυτά τα αστεία συμπεράσματα; Προφανώς ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που διαβάζουν μόνο τους τίτλους από ένα αναλυτικό κείμενο. Το Μέτωπο έχει κυκλοφορήσει χιλιάδες σελίδες κείμενα από όλον τον κόσμο και εκατοντάδες βίντεο από διαδηλωτές από άλλα μέρη της γης όπου υπάρχει μεταλλεία χρυσού και ο κόσμος διαδηλώνει για να τα κλείσουν. ΓΙΑΤΙ; Γιατί αυτοί δεν είναι χαρούμενοι, εύποροι και θησαυρισμένοι; Τα σκέφτηκες ποτε αυτά ; ή θεωρείς πώς εμείς είμαστε οι έξυπνοι και εκλεκτοί που ο κολοσσός πολυεθνική θα μας φροντίσει; Γνωρίζεις ότι έχουν ήδη ανακοινώσει πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανειδίκευτους εργάτες μεταλλείων; Ποιος νομίζεις ότι καλύπτει τις αμοιβές των ανέργων μέσω ΟΑΕΔ ; Η πολυεθνική ή εμείς;
      Είναι προφανές ότι δεν έχεις διαβάσει ίχνος από τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν κυκλοφορήσει αλλά και από τις ανακοινώσεις διαφόρων ομάδων πρυτάνεων του ΑΠΘ που καταδικάζουν και λένε όχι! Είναι προφανές γιατί συγκρίνεις τα φυτοφάρμακα με τα ισχυρά τοξικά της μεταλλείας χρυσού. Έχεις ισοπεδώσει πρόχειρα και γρήγορα πράγματα ανόμοια και τελείως διαφορετικής έντασης.

      Δεν ξέρω σε μια ύστατη προσπάθεια ποια πληροφορία να σου γράψω εδώ, μπας και μπεις στον κόπο να το μελετήσεις – πραγματικά δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι επικοινωνόντας πριν μήνες με τους Σουηδούς (Κίρουνα) και τους Φιλανδούς (Κίτελε) για να μάθουμε γιατί μας προβάλει αυτές τις χώρες ως παράδειγμα προς μίμηση το ΥΠΕΚΑ, μάθαμε πως α) εκεί όπου αυτοί έχουν τα μεταλλεία τους δεν υπάρχει ψυχή σε απόσταση 250-3000 χλμ β)υπάρχουν όμως οι “ιθαγενείς” σαάμι που όπως και εμείς αντιτίθενται γιατί λόγω της μεταλλ. δραστηριότητας έχουν πρόβλημα τερατογεννέσεων και θανάτων των ταράνδων που ανέκαθεν αυτή η μειονότητα εκτρέφει και πουλά, γ) η μέση θερμοκρασία τους δεν ξεπερνά τους 9 βαθμ.Κελισίου (μάλιστα μας ρώτησαν αν εδώ που εμείς ζούμε έχουμε εποχές με θερμοκρασίες > 25 βαθμών και όταν τους είπαμε “φυσικά” μας είπαν πώς η όποια σύγκριση είναι ανόητη γιατί εμείς εδώ θα έχουμε άμεση διάχυση των τοξικών στην ατμόσφαιρά μας λόγω θερμοκρασιών, δ) φυσικά δεν τίθεται εκεί θέμα για έλλειψη νερού γιατί ως γνωστόν τα έχουμε άπλετα.

      Σε συμβουλεύω και σου ζητώ ειλικρινά να αφιερώσεις χρόνο και να δεις τα παρακάτω:

      TOYΡΚΙΑ: 1 ωρα ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ – ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ-ΝΤΟΡΑΝΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ
      http://www.cultureunplugged.com/play/4451/Alethea

      ΚΑΝΑΔΑΣ:
      http://rabble.ca/news/2012/02/stop-mining-ki-lands-what-part-no-does-ontario-not-understand?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rabble-news+%28rabble.ca+-+News+for+the+rest+of+us%29

      ΣΟΥΗΔΙΑ:
      http://intercontinentalcry.org/sweden-saami-communities-say-no-to-mining-on-traditional-lands/

      ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:
      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2L93mO-Yz1Q

      ΡΟΥΜΑΝΙΑ:
      http://www.reuters.com/article/2012/01/28/us-romania-protests-rosiamontana-idUSTRE80R0QJ20120128

      ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
      http://pulitzercenter.org/reporting/bulgaria-gold-mining-tobacco-environment-pollution

      Τέλος αν νομίζεις ότι εμείς που τόσους μήνες ασχολούμαστε με το θέμα αυτό έχοντας παραμελήσει τις οικογένειάς μας, γιατί είμαστε ανεύθυνοι και δε νοιαζόμαστε για τη χώρα μας, λυπάμαι αλλά κάνεις μεγάλο λάθος. Μπορείς να μας γνωρίσεις ομως και μετά να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

  11. Ο/Η giannis λέει:

    eua den einai mono ta xrusafia, ta petrelaia, ta diamantia ta roumpinia kai ta smaragdia! prosfata anakalifthike kai fisiko aerio kato apo tin poli tou kilkis kathos kai fikia gia metaksotes kordeles!!!!! re ti xaname toso kairo! tha ginoume el dorado mde in greece! saoudaraves petrelaiarxes! to dubai ton valkanion!!!

  12. Ο/Η giannis λέει:

    kilkis i nea meka!

Σχολιάστε