My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ν. Κλάιν: Γενναίος ο αγώνας σε Σκουριές

naomi-klain-001(Βίντεο) Το νέο ντοκιμαντέρ για τη κλιματική αλλαγή.

«Μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν νέο κόσμο πάνω στα ερείπια των δικών τους αποτυχιών. Με τον γενναίο αγώνα σας – με τον τρόπο που εσείς όχι μόνο αντιταχθήκατε σε  μια πολυεθνική εταιρεία, αλλά και αμφισβητήσατε τους ίδιους τους εαυτούς σας – δείχνετε ήδη τον δρόμο. Σας ευχαριστώ που υπερασπίζεστε το νερό, τα δέντρα, τη γή, το μέλλον. Με αγάπη, αλληλεγγύη και ευγνωμοσύνη», γράφει στο συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής, η γνωστή Καναδή δημοσιογράφος Ναόμι Κλάιν (“Το δόγμα του σοκ”). 

«Το μεταλλείο χρυσού των Σκουριών είναι μια άμεση απειλή για την ασφάλεια, την επιβίωση και για οικονομία και γι’αυτό οι άνθρωποι αντιδρούν εξαιρετικά έντονα», λέει η Ναόμι Κλάιν στο ντοκιμαντέρ του Άβι Λιούις «This Changes Everything» (Αυτό τα Αλλάζει Όλα – 2015), που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της δημοσιογράφου.

Η ταινία πραγματεύεται την υπέρτατη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάζοντας επτά δυναμικά πορτραίτα αγωνιζόμενων στην πρώτη γραμμή κοινοτήτων, ανάμεσα τους και αυτής του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική.

Πρόκειται για 90 λεπτά που πληροφορούν, εμπνέουν, παρακινούν και αφηγούνται όχι μια ακόμα ιστορία καταστροφής του περιβάλλοντος αλλά μια ευκαιρία αποδόμησης του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου με την προοπτική οικοδόμησης ενός ριζικά καλύτερου.

Το ντοκιμαντέρ «This Changes Everything» (Αυτό τα Αλλάζει Όλα – 2015), πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 13 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τόροντο, όπου και τιμήθηκε με το 2ο Βραβείο Κοινού – 2nd place / People’s Choice Award, ενώ πρεμιέρα στην Ελλάδα έκανε την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν» της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους:

Σχολιάστε