My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ν` αναδείξουμε την Γουμένισσα τουριστικά

emporikos-syllogos-goymenissas-eve-florinas-001

Επίσκεψη εμπόρων της Γουμένισσας σε ΕΒΕ Φλώρινας.

Γκρουπ 150 μελών του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας επισκέφτηκε την περασμένη Κυριακή 10 Νοεμβρίου το Επιμελητήριο Φλώρινας, όπου το υποδέχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου,  ο πρόεδρός του, Σάββας Σαπαλίδης.

“Στόχος μας είναι  να αναδείξουμε την Γουμένισσα τουριστικά” ο πρόεδρος του συλλόγου της Γουμένισας, Αθανάσιος Σαχινίδης, τονίζοντας στον χαιρετισμό του τα εξής:

“Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στη Φλώρινα, γιατί έχετε κάνει πολύ σημαντική δουλειά και έχετε αναδείξει τη Φλώρινα σε εναλλακτικό τουριστικό προορισμό και έχετε αναδείξει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού σας, της Φλώρινας και των Πρεσπών.

Να πούμε ότι είναι στόχος μας να αναδείξουμε την Γουμένισσα τουριστικά.  Έτσι μ’ αυτές τις ημερίδες που οργανώνουμε προσπαθούμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των μελών μας. Να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, τεχνογνωσία, ώστε γυρνώντας στην περιοχή μας να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, πιο ποιοτικοί και πιο αποτελεσματικοί.

Στόχος του συλλόγου είναι να αναδεικνύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία είναι δόξα τον Θεό πλούσια στην περιοχή μας. Ξεχάσαμε να κάνουμε μια αναφορά για τα τοπικά προϊόντα, από παράλειψη ξέχασα να αναφέρω ότι έχουμε και κάστανα, το μεγαλύτερο καστανόδασος στην Ελλάδα. Έχουμε το καλύτερο χαρτογραφημένο ορεινό όγκο της περιοχής μας .  Είναι βατό και προσφέρεται για όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, έχουμε ήδη ανεπτυγμένο τον θρησκευτικό τουρισμό, όπου γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά και θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος και θα είναι η ραχοκοκαλιά στην οποία θα στηρίξουμε τον σκοπό και την ανάδειξη της τουριστικής περιοχής μας.”

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Σαπαλίδης πρόσθεσε και τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ (Τριανταφυλλίδης): Ο στόχος σας έτσι όπως τον παρουσιάσατε είναι κάπως γενικός.  Υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις τις οποίες θα ακολουθήσετε όπως π. χ ο θρησκευτικός  τουρισμός ή η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων;

“Αυτή τη στιγμή είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι μονόδρομος για την ανάπτυξη της Γουμένισσας και του νομού είναι η τουριστική ανάπτυξη, ήδη έχουμε  πρώτα δείγματα γραφής από τον θρησκευτικό τουρισμό, στον οποίο θα βασιστούμε και εκεί, ενώ προσπαθούμε να αναδείξουμε και τα οινοποιία μας τα οποία είναι επισκέψιμα.  Έχουμε 5 οινοποιία στην κωμόπολη της Γουμένισσας, έχουμε τα ξακουστά χάλκινα, θέλουμε να αναδείξουμε τα ήθη και τα έθιμα και τον πολιτισμό μας. Έχουμε 5 πολιτιστικούς συλλόγους, τον Διογένη Σινωπέα, τον σύλλογο του Αγ. Τρύφωνα, έχουμε τους Παίονες με πολλά δυναμικά τμήματα, χορωδίες, έχουμε ΟΣΠΕ, τον ορειβατικό σύλλογο κα”

Όσο για τον πρόεδρο του ΕΒΕ Φλώρινας, τόνισε μεταξύ άλλων:

“Σήμερα καλωσορίσαμε τους συναδέλφους μας από την Γουμένισσα Κιλκίς, όπου επέλεξαν τον νομό μας, τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Είναι ένας στόχος του Επιμελητηρίου όπως έχουμε καταθέσει πολλές φορές η επανεκκίνηση, του τουριστικού προορισμού του νομού μας, ξεκινάμε σήμερα με το δεξί, έχοντας τους 150 συναδέλφους μας από την Γουμένισσα Κιλκίς, τους οποίους έχουμε οργανώσει να τους υποδεχτούμε, να γίνει ξενάγηση στην περιοχή των Πρεσπών και να δειχτούν όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα.  

Στόχος μας είναι να κάνουμε δικτυώσεις σε πολλές περιοχές . Έχουμε την κεντρική ένωση επιμελητηρίων, που εγώ θα κάνω πρόταση για δικτυώσεις των περιοχών αυτών αλλά θα κάνω πρόταση για συνεργασίες όλων των διασυνοριακών περιοχών για δημιουργία ειδικών ζωνών, επισημαίνω όχι οικονομικών ειδικών, που θα δίνονται κίνητρα σε επιχειρήσεις φορολογικά ασφαλιστικά χωρίς να θίγεται η Σ.Σ. Ε , για να αποτελέσουν κίνητρο η βιομηχανική περιοχή.”

Πληροφορίες από florinapress.gr

Σχολιάστε