My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Νόμος στις 13 ο “Κλεισθένης-1”

Το νομοσχέδιο “Κλεισθένης-1” για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση θα γίνει νόμος του κράτους με τη ψήφισή του στη Βουλή, το αργότερο μέχρι τις 13 Ιουλίου.

Αυτό τόνισε ο γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, οι επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση θα διεξαχθούν στις 13 Οκτωβρίου 2019, ενώ στη συνέχεια θα στήνονται κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια, όπως προβλέπει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Μ` άλλα λόγια, θα αποσυνδεθούν ημερολογιακά οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση από τις ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε επεισοδιακά, καθώς περί τα 20-30 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Συνεδριακό μπήκαν στη συνέχεια μέσα και όταν πήγε ν` αρχίσει την εισήγησή του ο κ. Πουλάκης άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα “η Μακεδονία είναι ελληνική, αλήτες, προδότες, πολιτικοί”, για να αποχωρήσουν μετά από ένα περίπου 10λεπτο με βρισιές και απειλές, αναφερόμενοι στη συμφωνία των Πρεσπών.

Παρ`όλα αυτά ο ομιλητής αντιμετώπισε το περιστατικό με χαρακτηριστική ψυχραιμία, λέγοντας μάλιστα μετά την αποχώρηση των διαμαρτυρομένων ότι γνώριζε πριν έλθει πως “υπάρχει ένταση, προβληματισμός και διαφορετική προσέγγιση”, προσθέτοντας ότι “καλώς έγινε η διαμαρτυρία και καλώς την άκουσα”.

Δημοκρατία – συμμετοχή

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πουλάκης, ο “Κλεισθένης-1” στοχεύει στο πλάτεμα της δημοκρατίας, στη συμμετοχή των πολιτών και στη βελτίωση της λειτουργικότητας της διοίκησης, ενώ ο “Κλεισθένης-2” που θα ακολουθήσει θα εστιάζει σ` ένα νέο χωροταξικό των δήμων.

Το μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει 236 άρθρα σε 400 σελίδες, εκ των οποίων τα 20 αφορούν το εκλογικό σύστημα με αιχμή την απλή αναλογική, για την καθιέρωση της οποίας δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις στη συγκέντρωση.

Η εισήγηση του γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν αρκούντως κατατοπιστική και διατυπωμένη με νηφάλιο κι εμπεριστατωμένο λόγο, ενώ στο ίδιο υψηλό επίπεδο κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις ακροατών (δυστυχώς, στην αίθουσα δεν παραβρέθηκαν περισσότερα από 50 – 60 άτομα), μεταξύ των οποίων και αυτές του δημάρχου Δ. Σισμανίδη (με τον οποίο ο κ. Πουλάκης είχε ιδιαίτερη συνομιλία πριν την εκδήλωση), του προέδρου του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδη, του εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου Παιονίας Γ. Αλίρη κ.α.

Σχολιάστε