My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ντέρμπι δείχνουν δυο νέα γκάλοπ

Ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA, η ΝΔ εμφανίζεται να έχει οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξης του 0,3%, ενώ αντίθετα, οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,4% δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Newsit.

dimoskopisiGPO

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η GPO, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με ποσοστό 25%. Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3% και το ΚΚΕ με 5,1%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο 4%.

Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με 44,3% έναντι 41,9% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Alco

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 0,4%, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Newsit.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρωτιά, με μικρότερη όμως διαφορά από τη ΝΔ σε σύγκριση με παλιότερες δημοσκοπήσεις. Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν της τάξης του 1,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με ποσοστό 22,6%. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να συγκεντρώνει 6,1%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,5%, ενώ το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9% και Ένωση Κεντρώων με 3,6%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 2%, μένοντας εκτός Βουλής. Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 14% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;», το 32% απάντησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με το 28% να εκφράζει την προτίμησή του για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Κανέναν» απάντησε το 37% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 31 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε