My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Νοσοκομείο – μεταλλεία, τα προβλήματα

* Συνέντευξη της Ειρ.Αγαθοπούλου στην εφημερίδα metro

Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης φαίνεται ότι εξακολουθεί να ελκύει η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου. Το γεγονός ότι είναι η νεαρότερη βουλευτής στη νέα Βουλή, αποτελεί ασφαλώς δέλεαρ για κάποια συνέντευξη, όπως αυτή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΜΕTRO, Η συνέντευξη στην δημοσιογράφο της εφημερίδας, Μάρα Μπέκα, στην οποία τονίζει ότι τα μεγάλα προβλήματα του Κιλκίς είναι το Νοσοκομείο του και τα μεταλλεία στα Κρούσια, έχει ως εξής:
Για το νέο ρευστό πολιτικό σκηνικό, τις αποχωρήσεις των κυβερνητικών στελεχών αλλά και το χωρίς καλή προετοιμασία κυβερνητικό πρόγραμμα μίλησε στη «metro» η νέα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου. «Η νέα κυβέρνηση παρουσιάζεται προβληματική, με τα κυβερνητικά στελέχη να μην έχουν συγκεκριμένους στόχους», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Διαφαίνεται πως υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα, τα οποία, αν συνεχίσουν, δεν θα φτάσουν την κυβέρνηση στην τετραετία».
 
Είστε μια νέα βουλευτής, εκλεγμένη στην πόλη του Κιλκίς. Ποιες είναι οι άμεσες επιδιώξεις σας; 
 
Καταρχάς, η πόλη του Κιλκίς έχει αρκετά και καίρια ζητήματα να επιλύσει, με προτεραιότητα το νοσοκομείο του Κιλκίς. Είναι γνωστό ότι αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο υπολειτουργεί, δεν υπάρχουν φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, δεν γίνονται εφημερίες και αυτές που γίνονται δεν πληρώνονται. Ταυτόχρονα, το προσωπικό αντιμετωπίζει εδώ και ένα μεγάλο διάστημα πρόβλημα με τις αμοιβές του, αφού δεν μπορούν να πάρουν από το ελληνικό Δημόσιο τα δεδουλευμένα. Το δεύτερο τοπικό θέμα που είναι σοβαρό και με το οποίο θα ασχοληθώ βρίσκεται στην περιοχή Κρουσσίων του Κιλκίς και μιλάω για το ορυχείο χρυσού. Ενώ αρχικά έγινε ο διαγωνισμός για να βρεθεί εταιρεία που θα αναλάβει αυτή την επένδυση, τώρα οι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, γιατί είναι αγρότες που ζουν από τη γη και την παραγωγή. Αν υλοποιηθεί η λειτουργία του ορυχείου χρυσού, αυτομάτως η περιοχή θα υποβαθμιστεί και θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα σε αρκετές περιοχές. Τέλος, το πρόβλημα με τη βιομηχανική ζώνη είναι μείζον, αφού έχει παραμεληθεί τελείως, με τους εργαζόμενους να επιβιώνουν πολύ δύσκολα, να μην πληρώνονται, να δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας και να μην ανανεώνονται ωστόσο και οι συμβάσεις εργασίας τους. 
 
Πιστεύετε ότι η νέα κυβέρνηση είναι ικανή να λυτρώσει την Ελλάδα; Έχει πνοή τετραετίας; 
 
Το αν είναι ικανή ή όχι εξαρτάται από την ίδια και το πώς θα αντεπεξέλθει στην εντολή που πήρε από τον ελληνικό λαό. Πάντως, από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού φάνηκε έντονα το κοινωνικό συμφέρον κάποιων και μάλιστα σε μια κοινωνία που ψυχορραγεί. Από την άλλη, με το καλημέρα σας, πριν καν διοριστούν τα νέα στελέχη, ξεκίνησαν τα σκάνδαλα, με υπουργούς να αποχωρούν, να παραιτούνται, όπως ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, και με άλλους να έχουν off-shore εταιρείες. Αυτομάτως διαφαίνεται ότι υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα, τα οποία, αν συνεχίσουν, δεν θα φτάσουν την κυβέρνηση στην τετραετία.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπείτε, θεωρείτε ότι ασκεί ξεκάθαρη αντιπολιτευτική πολιτική; 
 
Το κόμμα μου, βάσει προγραμματικών δεσμεύσεων, διατηρεί υπεύθυνη στάση και εκτελεί σοβαρή, ξεκάθαρη και φιλολαϊκή πολιτική. Ο ΣΥριζα και ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μια παραγωγική διαδικασία που στόχο είχε να βοηθήσει τους Έλληνες. Η σχέση που έχουμε δημιουργήσει με τους ψηφοφόρους μας και τον ελληνικό λαό είναι σαφής και θα επιβεβαιωθεί στην πορεία, γιατί τώρα είναι ακόμη πολύ νωρίς.
 
Με την έναρξη των εργασιών της συγκυβέρνησης των «τριών», παρουσιάστηκαν και οι πρώτες αποχωρήσεις. Ποιο είναι το μήνυμα που περνάει αυτομάτως για το υπάρχον πολιτικό σκηνικό στον ελληνικό λαό;
 
Δυστυχώς φαίνεται πως το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ ρευστό. Χωρίς καλό πλάνο και σωστή προετοιμασία. Υπάρχουν ελλείψεις και από τους τρεις και από ό,τι φαίνεται δεν μπορούν να τα βρουν πουθενά. Η νέα κυβέρνηση παρουσιάζεται προβληματική, με τα κυβερνητικά στελέχη να μην έχουν συγκεκριμένους στόχους.
 
Ως νέα βουλευτής που είστε και χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία, σας είναι εύκολο και χωρίς άγχος να διαχειριστείτε τη θέση σας για το καλό των Ελλήνων πολιτών; 
 
H θέση όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ασκήσουν ξεκάθαρη πολιτική και αντιπολιτευτική στάση. Σίγουρα για τα νέα στελέχη υπάρχει πολύ άγχος και καθόλου προηγούμενη πολιτική εμπειρία σε θέματα διαχείρισης. Κάθε νέο ξεκίνημα στη ζωή θέλει προσπάθεια και βοήθεια και εμείς αυτό το έχουμε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, που είναι δίπλα μας όποτε χρειαστεί.
 
parapolitika.gr
Σχολιάστε