My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νοσοκομείο Κιλκίς: Συγχώνευση ή αλλαγή χρήσης;

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταλιες μερες στο Διαδίκτυο, το Νοσοκομείο Κιλκίς συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 30 της χώρας, για τα οποία έχει αποφασιστεί ενοποίηση ή αλλαγή χρήσης τους, με αιτιολογία ότι εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας.

Με αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας αξιολογείται η περιουσία τους και το προσεχές διάστημα αναμένεται να δρομολογηθεί η αξιοποίησή τους.

Εκτός απ` αυτό του Κιλκίς, άλλα νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα είναι των Κρεστενών, του Ληξουρίου, της Κυπαρισσίας, της Λευκάδας, της Ιεράπετρας, της Δυτικής Αττικής, των Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης κα.

Η πληρότητα του Νοσοκομείου Κιλκίς προσδιορίζεται απ` το Υπουργείο Υγείας στο 41%.

Η παραίτηση Χατζησάββα

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Γρηγόρη Χατζησάββα, που υπεβλήθη πριν λίγες μέρες. Στη σχετική επιστολή του προς το υπουργείο υγείας, σημείωνε μεταξύ άλλων:

«Πείτε μας ποιο μοντέλο θέλετε να εφαρμόσουμε. Το γερμανικό; το γαλλικό, το σουηδικό; Δώστε μας και το ελάχιστο αριθμό προσωπικού και πιστώσεων και αφήστε μας να λειτουργήσουμε…

Δεν αποδέχτηκα την τοποθέτησή μου επειδή ήθελα να κάνω καριέρα διοικητή. Πίστεψα ότι θα μπορούσα να προσφέρω και να είμαι χρήσιμος. Αφιερώθηκα με όλες τις δυνάμεις μου και με τη βοήθεια του προσωπικού, πολλών γιατρών καταφέραμε να διατηρήσουμε σε καλή σχετική κατάσταση τη λειτουργία του ιδρύματος. Αλλά δεν πάει παραπέρα… Τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με τον πατριωτισμό των εργαζομένων»

 

Σχόλια
One Response to “Νοσοκομείο Κιλκίς: Συγχώνευση ή αλλαγή χρήσης;”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Σχετικά με την παραίτηση.
    Ενδεχόμενο αριθμός 1 : Πράγματι μπορεί να υπήρξαν αγαθές προθέσεις απο τον κ. Χατζησάββα, ωστε να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής, αλλά και γενικότερα της κοινωνίας, το ιστορικό θα έλεγα Νοσοκομείο του Κιλκίς.
    Ενδεχόμενο αριθμός 2 : Αναποτελεσματική άσκηση διοίκησης που άπτεται ποικίλων παραγόντων, που όμως δεν ενδιαφέρουν τους ασθενείς, οι οποίοι βλέπουν μόνο το αρνητικό αποτέλεσμα και που τελικά είναι αυτό που μετράει.
    Ενδεχόμενο αριθμός 3 : Αδιαφορία της πολιτείας να στηρίξει την εύρυθμη λειτουργία του λόγω περικοπών στις δαπάνες.
    Ενδεχόμενο αριθμός 4 : Να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα.
    Κοινός παρονομαστής των παραπάνω τεσσάρων ενδεχομένων: Η τραγική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς απο ένα νοσοκομείο με ιστορική διαδρομή, που λειτουργεί απο το 1939.
    Στον κ. Χατζησάββα έχω να πώ τούτο ύστερα απο την παραίτησή του. Το νοσοκομείο ποτέ δεν είχε φτάσει κατα το παρελθόν ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές περιόδους σε τέτοια ελεεινή λειτουργική κατάσταση. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολύ απλά διοίκηση, γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό είχαν άλλη αντίληψη για την προσφορά υγείας, προς τον άνθρωπο. Την αντίληψη, οτι το επάγγελμα του παρόχου της υγείας σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι μόνον αυτό του δημόσιου υπαλλήλου, αλλά πάνω απ’ όλα η εσωτερική συνείδηση της βοήθειας προς τους συνανθρώπους τους στην πιό δύσκολη στιγμή της ζωής τους και αυτό τους καθιστούσε ξεχωριστούς και υπερήφανους. Αν ρωτήσετε ασθενείς παλαιότερων δεκαετιών θα είχαν να σας μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που τους θυμούνται ακόμα με το ονοματεπώνυμό τους. Απο τότε που αυτή η αξία της προσφοράς προς τον παθόντα εξανεμίστηκε μέσα σ’ ένα σύστημα απίστευτης διαπλοκής και διαφθοράς που σιγά σιγά δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε στον χώρο της δημόσιας υγείας, χάθηκε και η ανθρωπιά προς τον ασθενή μαζί με την διάθεση προσφοράς με τα λιγοστά πλέον μέσα.
    Τα ερωτήματα που τίθενται είναι λοιπόν τα εξής. Ηταν εξαρχής κατάλληλη η επιλογή στο πρόσωπό του ως διοικητή του νοσοκομείου ή μήπως όχι; Εγκαταλείπει ο καπετάνιος το πλοίο μέσα στην φουρτούνα επειδή τον τρομάζουν οι δυνατοί τριγμοί του, ωστε να σωθεί ο ίδιος σε περίπτωση που βυθιστεί ή παλεύει και εξαντλεί όλες τις γνώσεις(άν τις έχει) και δυνάμεις του(άν τις διαθέτει όλες) προκειμένου να το σώσει, ακόμα και τραυματισμένο απο τα κύματα ; Η απάντηση που έδωσε ο ίδιος δια του έργου ή δια του μή έργου του ως Διοικητής, αλλά και μέσω της παραίτησής του είναι προφανής, όμως δεν ακυρώνει την αξία του ηθικού διδάγματος που προκύπτει απ’ όλη αυτή την υπόθεση. Αν ο κ. Χατζησάββας θεωρεί οτι εξήντλησε στην περίπτωση αυτή όλον τον “πατριωτισμό του”, τότε αύριο η ιστορία, που κυρίως γράφεται απο τους ασθενείς του νοσοκομείου Κιλκίς, απλά δεν θα έχει να γράψει κάτι θετικό για το οποίο θα νοιώθει ο ίδιος υπερήφανος …άν βέβαια αυτό έχει για εκείνον κάποια σημασία.

Σχολιάστε