My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Νοσοκομεία: Απεργία εργαζομένων

nosokomeio-kilkis24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 2 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με βασικά αιτήματα των γιατρών τις προσλήψεις και την αποκατάσταση του μισθολογίου στα προ μνημονίου επίπεδα, ενώ οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στην αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Η απεργία στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία τους μόνο για επείγοντα περιστατικά με το προσωπικό ασφαλείας. Στο Νοσοκομείο Κιλκίς οι εργαζόμενοι έχουν στήσει απ` το πρωί τραπεζάκια με υλικό προς ενημέρωση των πολιτών, ενώ αυτό της Γουμένισσας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με συμμετοχή του επικεφαλής ΕΕΚΕ Υγείας και βουλευτή, Ανδρέα Ξανθό, καθώς και τησ βουλευτή Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου.

DSC09270Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κενή είναι μία στις τρεις οργανικές θέσεις μη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπολογίζεται ότι έχουν αποχωρήσει 15.000 υπάλληλοι από τις μονάδες του ΕΣΥ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ως το τέλος του έτους θα αποχωρήσουν επιπλέον 5.000 εξαιτίας επικείμενων δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό. Αντίστοιχα, κάθε χρόνο αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης από τα δημόσια νοσοκομεία 800-1.000 γιατροί.

Αναφορικά με το μισθολόγιο, οι ενώσεις γιατρών έχουν ήδη καταθέσει αγωγές σε διοικητικά πρωτοδικεία -οι οποίες εκτιμάται ότι μέσα Οκτωβρίου θα έχουν φτάσει τις 50- με απώτερο στόχο αυτές να συζητηθούν τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Άλλα αιτήματα των υγειονομικών φορέων είναι η κατάργηση της ΕΣΑΝ (έλεγχος των οικονομικών των νοσοκομείων από ιδιώτες) και η δωρεάν καθολική πρόσβαση στο σύστημα Υγείας κ.ά..

Λόγω της απεργίας, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα και οι προνοιακές μονάδες, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ.

 

 

 

 

Σχολιάστε