My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νονοί της μπάλας

karteros-thanasisΤου Θανάση Καρτερού.

Έχετε ακόμα απορίες γιατί γίνονται τόσα και τέτοια επεισόδια στα γήπεδα; Αν ναι, παρακολουθήστε, έστω χωρίς τις βαρετές λεπτομέρειες, τα μεθεόρτια όσων απολαύσαμε πριν από λίγες μέρες στη Λεωφόρο και έξω από αυτή. Και θα ανακαλύψετε τότε από πού βγήκε η έκφραση «τα μυαλά στα κάγκελα». Ή, πιο απλά, ποιοι υποθάλπουν τις συγκρούσεις, οργανώνουν την ένταση και παρακινούν τους χρήσιμους ηλιθίους να τα κάνουν γης μαδιάμ όποτε και όπως τους αρέσει.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Εν αρχή ην η γραμμή Αλαφούζου, ο οποίος, μετά από μια δήθεν κριτική στους πυροβολητές των φωτοβολίδων, την έπεσε κατά το κοινώς λεγόμενο στον διαιτητή, στην αστυνομία, στον Ολυμπιακό και πρωτίστως στον Κοντονή. Ο Κοντονής φταίει για όλα! Απόδειξη; Το γεγονός ότι σήκωσε το τηλέφωνο και απάντησε όταν τον πήρε ο μεγάλος αντίπαλος του Αλαφούζου, το γνωστό μπουμπούκι του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Μαρινάκης. Όπερ, έδει, δείξαι.

Τη γραμμή ανέλαβε να εκλαϊκεύσει ο Σκάι, ιδιοκτησίας Αλαφούζου, και εν συνεχεία ένας ουλαμός από αθλητικούς λεγόμενους συντάκτες. Να τους ακούς και να μην πιστεύεις στα αφτιά σου, ιδιαίτερα αν έχεις δει με τα ματάκια σου τι έγινε. Και φυσικά τη γραμμή ανέλαβαν να εφαρμόσουν τα καλόπαιδα της θύρας τάδε, που όπως όλες οι θύρες διακρίνονται για τα φιλειρηνικά τους αισθήματα. Πάρε να ‘χεις λοιπόν και μια διαδήλωση στο γραφείο του Κοντονή.

Θα ήταν αχρείαστο και βλακώδες να επιχειρήσει κανείς να απαντήσει σε όλες τις μπούρδες που λέγονται για να στοιχειοθετήσουν ότι φταίνε οι πάντες και πρώτα ο Κοντονής, εκτός από κείνους που οργάνωσαν, εκτέλεσαν, ανέχτηκαν και ανέχονται συστηματικά τη βαρβαρότητα. Το μόνο που αξίζει να συμπεράνει κανείς από όλη αυτή την ιστορία, από τις κινητοποιήσεις και τις άλλες αηδίες, είναι ότι όσοι ελέγχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι από κάθε άποψη για τα σίδερα.

Ως εκ τούτου αξίζει να τον στηρίξουμε τον Κοντονή, όχι γιατί είναι δικός μας, αλλά γιατί ανέλαβε ο έρμος το σισύφειο έργο να επιβάλει κανόνες στη ζούγκλα. Με αποτέλεσμα να θέλουν να τον φάνε, θηρία και τερμίτες. Να τον στηρίξουμε, όμως, σε μια κατεύθυνση. Με μια παρότρυνση: Κόψε κώλους, σύντροφε, γιατί βαρεθήκαμε πια, ποδοσφαιρόφιλοι και μη, να μας χέζουν οι νονοί και οι φαμίλιες της μπάλας…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε