My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νεες προοπτικες για τη Βιβλιοθηκη Κιλκις

Προοπτική στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς αλλά και στην περαιτέρω εξέλιξή της, δίνει η συμμετοχή της στις δράσεις της Future Library, οι οποίες υλοποιούνται με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η Βιβλιοθήκη θα συμμετέχει στην καλοκαιρινή καμπάνια δημιουργικότητας, καινοτομίας και προώθησης της ανάγνωσης που διοργανώνει η Future Library και παράλληλα στα πλαίσια του προγράμματος αναμένεται και ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση του παιδικού τμήματός της.

Στο μεταξύ, χθες  Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της  Βιβλιοθήκης , το οποίο διορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και έχει τριετή θητεία. Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει η εκπαιδευτικός ζωγράφος Αθηνά Τσιρίκα-Δροσαλάκη με αναπληρωτή πρόεδρο τον θεολόγο-δημοσιογράφο Χρήστο Καναρόπουλο, αντιπρόεδρο τον εκπαιδευτικό Θεόφιλο Γουλτίδη, μέλη τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Κυμπαρίδη, την δικηγόρο Όλγα Καλπακίδου και την νηπιαγωγό Μαρία Παπαδοπούλου και αναπληρωματικά μέλη την δασκάλα Συμέλα Γεωργιάδου, την φιλόλογο Μαρία Κουκουζέλη, τον δικηγόρο Αθανάσιο Γραμματικόπουλο και την φιλόλογο Χρυσούλα Μόσχου.

Τα νέα μέλη ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη Βάσω Μανιουρά για τις δράσεις και τα οικονομικά θέματα της Βιβλιοθήκης, η οποία λειτουργεί αυτή τη στιγμή με τρεις υπαλλήλους. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της επαναλειτουργίας  της κινητής βιβλιοθήκης, η οποία σταμάτησε λόγω έλλειψης προσωπικού και οικονομικών πόρων.

Σχολιάστε