My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΝΔ: Ίδια η λίστα στο Κιλκίς – Σήμερα ο Ψωμιάδης

Όπως όλα δείχνουν, τα “γαλάζια” ψηφοδέλτια, που θα δωθούν τις επόμενες μέρες επίσημα στη δημοσιότητα, θα περιλαμβάνουν αλλαγές μόνο σ` ορισμένες εκλογικές περιφέρειες καθώς και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, λόγω κυρίως της προσχώρησης της ΔΗΜ.ΣΥ. και στελεχών του ΛΑΟΣ, στο κόμμα του Αντ. Σαμαρά.

Το βέβαιο είναι ότι στο νομό μας ο συνδυασμός θ` αποτελείται απ` τους υποψήφιους των εκλογών της 6ης Μαίου με τη σειρά σταυροδοσίας που έλαβαν. Δηλαδή η λίστα της ΝΔ στο νομό μας θ` αναγράφει κατά σειρά τα ονόματα: Γεώργιος Γεωργαντάς, Σάββας Τσιτουρίδης, Θεόδωρος Πασσαλίδης, Ελισσάβετ Δημητριάδου και Δημήτριος Αιδινίδης.

Θυμίζουμε ότι ο Κ. Κιλτίδης, που επανέκαμψε στη ΝΔ, δήλωσε τελικά ότι δεν θα είναι υποψήφιος σ` αυτές τις εκλογές, παραμένοντας σε “πολιτική ετοιμότητα”.

Σήμερα Τρίτη 29 Μαίου είναι προγραμματισμένη και η πρώτη προεκλογική δραστηριότητα του κόμματος στο νομό μας, με την έλευση του υπεύθυνου για τον προεκλογικό αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα, Παν. Ψωμιάδη, ο οποίος ως γνωστόν τελεί εν αργία ως περιφερειάρχης, μετά την καταδίκη του για υπόθεση που σχετίζεται με την περίοδο που ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της περιοδείας  του κ. Ψωμιάδη στο νομό περιλαμβάνει επίσκεψη και επαφές με τους κατοίκους του Αγ. Πέτρου (5 μμ), συσκέψεις αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών στα Δημαρχεία  Πολυκάστρου (6 μμ) και Κιλκίς (8. 30 μμ), καθώς και συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο του Κιλκίς (8 μμ).

Με βασικό στόχο να μην ξεσπάσει ούτε ένα μέτωπο πριν από τις κάλπες και να κλείσει όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτα» όποια είχαν ανοίξει πριν από τις εκλογές του Μαΐου, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την τακτική των ισορροπιών για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια κάνοντας μόνο δυο αλλαγές σε Κεφαλλονιά και Ηλεία – όπως και στις περιφέρειες υπήρξαν γκρίνιες και πιέσεις για διαφορετικούς λόγους.Τα γαλάζια ψηφοδέλτια

Τα ψηφοδέλτια που δίνονται στη δημοσιότητα δεν έχουν δραματικές αλλαγές: Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής και όχι στη Μαγνησία όπως στις προηγούμενες εκλογές ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα της ιδιαίτερης πατρίδας του κάτι που σημαίνει ότι οι «γαλάζιοι» του Υπολοίπου θα πρέπει να… κοιμούνται ήσυχοι.

Τα στελέχη που πήραν «μεταγραφή» από τη Δημοκρατική Συμμαχία και το ΛΑΟΣ με εξαίρεση την Ντόρα Μπακογιάννη που τοποθετείται επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η σειρά του οποίου (Αθανασίου, Λαζαρίδης, Μιχελάκης) δεν αλλάζει, προκάλεσαν ένα μικρό ντόμινο αλλαγών σε συγκεκριμένους νομούς με πιο περίπλοκη την περίπτωση της Ηλείας.

Εκεί όπου ο Γ. Κοντογιάννης τελικά θα βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω από τη Δ. Αυγερινοπούλου και τον Κ. Τζαβάρα ο οποίος σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες… φρόντισε ούτως ώστε η Συγγρού να ενημερωθεί για το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην Ηλεία από τη «σφήνα» του κ. Κοντογιάννη.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στην Κεφαλλονιά. Η μονοεδρική στις εκλογές του Μαΐου χάθηκε και ο κ. Σαμαράς με προσωπική του απόφαση επανέφερε τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Π. Αλιβιζάτο και μάλιστα ως πρώτο στη λίστα μαζί με την κυρία Λουκέρη και τον Στ. Τραυλό.

Στα Χανιά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου αφήνοντας πίσω τους Μ. Βολουδάκη, Κ. Βιρβιδάκη και Κ. Γύπαρη ενώ στο Ηράκλειο ο Λ. Αυγενάκης επίσης από τη Δημοκρατική Συμμαχία μπαίνει δεύτερος πίσω από τον Μ. Κεφαλογιάννη αλλά μπροστά από τους Μαξ. Σενετάκη και Γ. Δεικτάκη.

Κάτω από τον Ανδρέα Ψυχάρη τοποθετείται ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης στην Α? Αθηνών σε μία προσπάθεια να μη διαταραχθούν οι εξαιρετικά εύθραυστες ισορροπίες της συγκεκριμένης περιφέρειας -ισορροπίες που ήδη… διαταράχθηκαν από την πρωτιά της Ο. Κεφαλογιάννη και τη δεύτερη θέση του Δ. Αβραμόπουλου.

Πηγή:euro2day.gr

Σχολιάστε