My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Να τελειώσει το νέο γηροκομείο

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κιλκίς επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης έθεσε το ζήτημα της αποπεράτωσης του νέου γηροκομείου Κιλκίς, που χρονίζει από το 2002 όταν και αποφασίστηκε η κατασκευή του με χρήματα του τότε Υπουργείου Υγείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε υπόψη του υπουργού όλα τα επίσημα στοιχεία, που απεικονίζουν όλες τις φάσεις κατασκευής του σημαντικού έργου, μέχρι την αναστολή εργασιών κατασκευής του λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Σήμερα οι εργασίες του αναδόχου εργολάβου συνεχίζονται μέχρι την αποπεράτωση του κύριου όγκου του έργου. Απομένει η ξεχωριστή εργολαβία για ένα τμήμα του κτιρίου η οποία έχει προϋπολογισμό 700 χιλ. ευρώ και η οποία θα ολοκληρώσει το κτιριακό μέρος του έργου.

Το κονδύλιο των 700 χιλ. ευρώ έχει εγκριθεί από το 2014 για αυτόν ειδικά τον σκοπό. Προέκυψε όμως το ζήτημα της ανάθεσης – δημοπράτησης του έργου λόγω αλλαγών στις αρμοδιότητες των Υπουργείων που εμπλέκονται .

O  κ. Βεργίδης ζήτησε το ξεκαθάρισμα αυτών των αρμοδιοτήτων για την ταχεία αποπεράτωση του έργου, το οποίο να σημειωθεί ότι ξεκίνησε με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ και έχει προχωρήσει σχεδόν μέχρι το τέλος της κτιριακής αποπεράτωσης του. Μιας αποπεράτωσης, που θα προσφέρει μεγάλη ανάσα στο ζήτημα της Ευγηρίας και των Χρόνιων Παθήσεων, αφού το κτίριο θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 100 ατόμων.

Από δελτίο τύπου της Αντιπεριφέρειας 

Σχολιάστε