My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Να μπει στοπ στις μετακινήσεις”

Κάνοντας λόγο για κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19 στο νομό μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς (ΙΣΚ) ζητάει να απαγορευτεί η χωρίς ουσιαστικό λόγο μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών προς και από τη Βόρεια Μακεδονία.

Στη σχετική επιστολή του προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ο ΙΣΚ αναφέρει τα εξής:

“Ως καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιος Επιστημονικός Σύλλογος, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή, σχετικά με τον μεγάλο και ορατό κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19 στο νομό Κιλκίς.

Στη Βόρεια Μακεδονία, όπως είναι γνωστό, υπάρχει εν εξελίξει, έξαρση της πανδημίας και καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

Στο νομό μας υπάρχουν δύο πύλες εισόδου από τη γείτονα χώρα και συγκεκριμένα οι συνοριακοί σταθμοί Ευζώνων και Δοϊράνης, απ’ όπου επιτρέπεται η μετάβαση και η επιστροφή των Ελλήνων πολιτών χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο.

Εκατοντάδες έως και χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά μεταβαίνουν αυθημερόν στη Βόρεια Μακεδονία για διάφορους λόγους (προμήθεια καυσίμων και καταναλωτικών αγαθών ή ειδών εστίασης, επίσκεψη στα καζίνο, αναψυχή κλπ) με συνέπεια τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού στη χώρα μας. Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου φέτος επισκέφτηκαν τη γείτονα χώρα περίπου 26.000 Έλληνες πολίτες, οι 19.000 από το σταθμό των Ευζώνων και οι 7.000 από το σταθμό της Δοϊράνης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς επισημαίνει την ανάγκη διαφύλαξης της υγείας όλων των κατοίκων της περιοχής και προτείνει να εισηγηθείτε μέτρα προς την Πολιτεία ώστε να απαγορευτεί η ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών προς και από τη Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση μόνο των περιπτώσεων πραγματικής ανάγκης.

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, η αθρόα και κυρίως μη αναγκαία μετακίνηση τόσων συμπολιτών μας στη γείτονα χώρα καθημερινά, φοβόμαστε ότι μπορεί να γίνει αιτία να καταρρεύσει, ό,τι μέχρι σήμερα όλοι μαζί έχουμε πετύχει.”

Σχολιάστε