My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Να μη χαθεί κι άλλη ευκαιρία”

“Να μη χαθεί κι άλλη ευκαιρία για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς” ζητά η Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς.

Τονίζοντας ότι η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνει με βάση την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών και τον συνυπολογισμό των τυχόν επιπτώσεων, η ΟΠΑΚ ζητά την άμεση αξιολόγηση των επτά προτεινομένων θέσεων.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Με αφορμή τη συζήτηση και την αντιπαράθεση σχετικά με τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη μας θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

Όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για τη δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου, αφού η ύπαρξή του αφορά το κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο μια ομάδα πολιτών.

Όλοι συμφωνούμε ότι έχει σπαταληθεί χρόνος και ευκαιρίες σε συζητήσεις για το χώρο στον οποίο θα έπρεπε να στεγασθούν οι δικαστικές υπηρεσίες, ενώ προκρίθηκαν στο παρελθόν και κάποιες λύσεις που στην πορεία εγκαταλείφθηκαν για διάφορους λόγους (Δίδυμες Καπναποθήκες, Εκκλησιαστικό Λύκειο κλπ)

Τώρα, που φαίνεται ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να προωθηθεί η επίλυση του ζητήματος, δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και συγκεκριμένα:

Οι φορείς της πόλης και οι δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προτάσσοντας το κοινωνικό συμφέρον

Η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνει με βάση:

α. Την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών (άρα θα πρέπει να διερευνηθεί πια λύση έχει τα λιγότερα νομικά, διοικητικά ή τεχνικά εμπόδια)

β. Το συνυπολογισμό των τυχόν επιπτώσεων από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στη γύρω περιοχή και στην πόλη γενικότερα (θέσεις στάθμευσης, κυκλοφοριακά προβλήματα, όχληση, κλπ).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες (κυρίως η Πολεοδομία) και οι επιστημονικοί φορείς (ΤΕΕ) μπορούν άμεσα να προβούν σε αξιολόγηση των επτά (7) προτεινομένων θέσεων, ώστε να καταλήξουν στη βέλτιστη λύση.

Όλες οι άλλες αιτιάσεις δεν έχουν θέση στην παρούσα φάση.

Επί τέλους ας συμφωνήσουν όλοι μαζί σε κάτι για το καλό του Δήμου και των πολιτών. Θα είναι μια καλή αρχή!”

Σχολιάστε