My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Να μη κλείσει η ιστορική ΑΥΓΗ

Του Χρήστου Σπίγκου.


Η ΑΥΓΗ συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια ζωής παραμένοντας στην πρωτοπορία των αγώνων του λαού για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Κουβαλώντας μια βαριά Ιστορία η εφημερίδα της Αριστεράς, που έκλεισε μόνο από τη χούντα, αποτέλεσε βήμα διαλόγου των προοδευτικών, δημοκρατικών και πλουραλιστικών αριστερών ιδεών.

Παρήγαγε πολιτισμό και ήθος αποτελώντας πραγματική σχολή δημοσιογραφίας, ενώ στάθηκε με συνέπεια και όραμα στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αδύνατων δίνοντας μεγάλες μάχες για την προάσπιση των εργαζομένων, των νέων, των ανθρώπων του πολιτισμού, της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της οικολογίας, του φεμινισμού, του κοινωνικού ακτιβισμού, των προσφύγων και μεταναστών, των ΛΟΑΤΚΙ, χωρίς να εξαρτάται από διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα και ολιγάρχες, χωρίς να θυσιάζει την αλήθεια στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας.

Τη στιγμή που η πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης δοκιμάζεται σκληρά η επιβίωση της ΑΥΓΗΣ αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό κόσμο, γιατί αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης και προβολής όσων δεν έχουν φωνή. Ενδεχόμενο κλείσιμο της θα σήμαινε σοβαρότατο πλήγμα στην ελευθεροτυπία, τον ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο και την πολυφωνία.

Είμαστε αντίθετες κα αντίθετοι στο κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ και μάλιστα τη στιγμή που έχουμε διαρκώς και περισσότερο ανάγκη μια διαφορετική ενημέρωση, ένα ανοικτό παράθυρο στον κόσμο.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες των εργαζομένων και των φίλων της ΑΥΓΗΣ όχι μόνο για τη διάσωση της εφημερίδας, αλλά και για την αναβάθμιση του δημοσιογραφικού έργου της έντυπης και ηλεκτρονικής της έκδοσης, για να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες επικοινωνίας και ενημέρωσης σε ένα κόσμο που προσπαθούν να του διαγράψουν την ιστορική μνήμη και τις συλλογικές κοινωνικές πρακτικές, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, τον πολιτισμό του.

Τα προβλήματα της ΑΥΓΗΣ μπορούν να αντιμετωπιστούν με το διάλογο και όχι με την επιβολή οδυνηρών αποφάσεων γιατί το κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ θα αποτελέσει μια ιστορική ήττα για το δημοκρατικό κόσμο και την Αριστερά στη χώρα μας, που θα ξεπερνά το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος που θα επωμιστούν όσοι αποφασίσουν να της βάλουν λουκέτο.

Να μην αφήσουμε την μαχόμενη φωνή της Αριστεράς και της Δημοσιογραφίας επί 70 χρόνια, να σιγήσει.

Ανάρτηση στο facebook

Σχολιάστε