My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Ναι” Γεωργαντά – Παραστατίδη, “όχι” από Αγαθοπούλου

Γιώργος Γεωργαντάς και Θόδωρος Παραστατίδης υπερψήφισαν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ενώ αντίθετα η Ειρήνη Αγαθοπούλου τις καταψήφισε. Οι τρεις βουλευτές του νομού μας έκαναν δηλαδή ότι και τα κόμματά τους, αφού η κυβέρνηση Σαμαρά έλαβε χθες τα μεσάνυχτα ψήφο εμπιστοσύνης με τη στήριξη των 179 βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ , ενώ «όχι» στην κυβέρνηση ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Για τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, το newsbomb.gr γράφει:

Σύγκρουση Σαμαρά-Τσίπρα

Πάντως, κατά τη δευτερολογία των πολιτικών αρχηγών, υπήρξε σφοδρή σύγκρουση του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «τρομοκρατούν όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», με τον κ. Τσίπρα να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως «τελευταία στάση του Μνημονίου». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα χαρακτήρισε «Μερκελιστές» τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πυρά κατά του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε τόσο ο κ. Ε. Βενιζέλος, που ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία αναφορά για καταγγελία ή ακύρωση του Μνημονίου» όσο και ο κ. Φ. Κουβέλης, που πάντως αναφέρθηκε στην ανάγκη να τηρηθεί η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε και η οικονομική πολιτική, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα με το «καλημέρα σας» και ότι εμπαίζει το λαό και τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής κ. Νίκο Μιχαλολιάκονα εκτιμά ότι το μνημόνιο δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Επικρίσεις για τις αποκρατικοποιήσεις άσκησε η ΓΓ του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, ενώ έντονη ήταν η αντιπαράθεση υπουργών με οικονομικά χαρτοφυλάκια με τον κ. Καμμένο για το ίδιο ζήτημα.

Η Αριστερά αποχώρησε δύο φορές

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου αξίζει να σημειωθεί η αποχώρηση των κομμάτων της Αριστεράς από την αίθουσα της Ολομέλειας τις δύο φορές που έλαβε το λόγο ο κ. Μιχαλολιάκος. Επίσης, η κ. Αλέκα Παπαρήγα, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας μετέθεσε την ομιλία της το Σάββατο για την Κυριακή.

Σχολιάστε